jeste li znali?

Legendarni Coolio glumio u jednom od omiljenih hrvatskih filmova, a tada je imao i nezaboravnu izjavu o Splitu!

Coolio i Dino Dvornik Coolio i Dino Dvornik Zvonimir Čorić/Pixsell 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Coolio na snimanju filma Ta divna splitska noć Coolio i Arsen Ostojić Coolio na snimanju filma Ta divna splitska noć Coolio i Dino Dvornik Coolio - 1 Coolio - 2 Coolio - 3 Coolio - 5 Coolio - 6 +0 Coolio Galerija

Coolio je 2004. godine glumio u filmu "Ta divna splitska noć" redatelja Arsena Ostojića, a tada je usporedio Split s Los Angelesom.

Američki reper Coolio, pravog imena Leon Ivey Jr., preminuo je u Los Angelesu u dobi od 59 godina.

Proslavio se pjesmom "Gangsta's Paradise" 1995. godine za koju je dobio i nagradu Garmmy za najbolju solo rap-izvedbu. Pjesmu je snimio kao soundtrack za film "Opasne misli", u kojem je i glumio uz Michelle Pfeiffer, a ostvario je ulogu i u jednom hrvatskom filmu.

Coolio je 2004. godine u Splitu snimao film "Ta divna splitska noć" redatelja Arsena Ostojića, u kojem je utjelovio nesretno zaljubljenog američkog mornara Frankieja.

U filmu koji je osvojio više od 20 nagrada i priznanja ulogu je ostvario i Dino Dvornik koji tada nije propustio priliku za druženje i fotografiranje s Cooliom.

"Nije važno jesam li ja poznati reper, niti što sam prodao 18 milijuna CD-a, ni moje glumačko iskustvo. Jedino je važno da u Splitu glumim u filmu čiji mi se scenarij jako sviđa i da što bolje napravim lik nesretno zaljubljenog američkog Frankieja", kazao je američki reper tada u intervjuu za Nacional te je dodao i kako ga splitsko sunce podsjeća na Kaliforniju.

Coolio je odrastao u predgrađu Los Angelesa gdje su kriminal i nasilje svakodnevnica, no splitski geto učinio mu se opasnijim.

"Izađeš iz svoga stana na ulicu i već si pred važnim izborom: ili ćeš postati dio bande i pridružiti se gangu, ili ćeš postati žrtva. Trećeg puta u getu u kojem sam živio u Los Angelesu nema. Zapravo, ja sam mnogo godina bio žrtva, morao sam se boriti, znati preživjeti. Ali mislim da je splitski geto mnogo opasniji od moga geta u L.A.-u", izjavio je te je istaknuo kako ga u Splitu nitko nije pokušao napasti, ali je osjetio poslijeratnu atmosferu.

Podsjetimo, Coolio je preminuo u popodnevnim satima u srijedu u kući svojeg prijatelja. Reper je ušao u kupaonicu, iz koje dugo nije izašao, a prijatelj ga je nakon dozivanja našao kako leži na podu.

Izvori iz policije kazali su za TMZ da je u kuću oko 16 sati pozvana hitna medicinska pomoć, a po njihovu dolasku proglašen je mrtvim. Na mjestu smrti nisu pronađeni tragovi droge, a čeka se obdukcija koja će potvrditi uzrok.

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Rebel Wilson - 2 Rebel Wilson - 4 Rebel Wilson - 5 Rebel Wilson - 1 +14 Rebel Wilson i Ramona Agruma - 4 Zanimljivosti Objavila je nove fotke nakon gubitka 35 kilograma, ova transformacija mnogima je i dalje nevjerojatna!

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Branka Krstulović Branka Krstulović Branka Krstulović, Hrvoje Krstulović Branka Krstulović +0 Branka Krstulović (Foto: Bojan Zibar/Zvonimir Ferina) Nekad i sad Jedna od najljepših Hrvatica prije 28 godina očarala je cijelu Europu, a svi još pamte hit koji je za nju napisao naš pjevač!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene