Bila je omiljena zvijezda

Ovoj ljepotici predviđali su blistavu karijeru, a onda je sve krenulo nizbrdo: Medije je punila skandalima, a danas više i ne nalikuje na sebe!

Amanda Bynes Amanda Bynes Profimedia 1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Amanda Bynes Amanda Bynes Amanda Bynes (Foto: Instagram) Amanda Bynes (Foto: Getty Images) Amanda Bynes (Foto: Getty Images) Amanda Bynes (Foto: Getty Images) Amanda Bynes (Foto: Instagram) Amanda Bynes Amanda Bynes - 4 Amanda Bynes - 3 +10 Amanda Bynes - 2 Galerija

Dječja zvijezda Amanda Bynes nekoć je imala blistavu karijeru punu obećanja, a sada je smještena na psihijatriju nakon posljednjeg incidenta na ulicama Los Angelesa.

Amanda Bynes bila je omiljena tinejdžerska zvijezda početkom 2000-ih godina, a onda je njezin život krenuo nizbrdo. Povukla se iz svijeta glume, povezala s kriminalom, a onda otkrila i da već godinama ima psihičkih problema.

Zvijezda rođena u Kaliforniji započela je s glumačkom industrijom u dobi od sedam godina, a zatim je postala jedna od najvećih dječjih glumica svoje generacije. Kasnije je postala tinejdžerska kraljica glumeći u nizu uspješnih filmova, uključujući ''Ona je najbolja'' zajedno s Channingom Tatumom 2006. godine.

I baš kad se činilo da joj je svijet pred nogama, njezina je karijera doživjela udarac nakon što je uhićena i dobila uvjetnu kaznu jer je 2012. vozila pod utjecajem alkohola, što je kulminiralo optužbom za pokušaj bijega.

Njezinim problemima tu nije kraj jer je već sljedeće godine glumica stavljena pod devetogodišnji nadzor nakon stalne borbe s mentalnim zdravljem i problemima zlouporabe tvari.

Problematična Bynes razočarala je mnoge fanove svojim istupima i ponašanjem, a evo kako je sve počelo.

Amanda je rođena u Thousand Oaksu u Kaliforniji kao Amanda Laura Bynes i najmlađa je od troje djece koje su imali stomatološka asistentica Lynn i zubar Rick Bynes.

Karijeru je započela u skeč-emisiji Nickelodeon iz 90-ih ''All That!''.

Nakon što je očarala publiku, dobila je vlastitu seriju ''The Amanda Show'', koja se prikazivala od 1999. do 2002., i dobila niz pohvala.

Od 2002. do 2006. glumila je i sestru Jennie Garth u filmu ''Što mi se sviđa kod tebe''.

Zatim je debitirala kao Kaylee u ''Veliki debeli lažljivac'' 2002.

Njezina filmska karijera nastavila je napredovati i snimila je niz uspješnih romantičnih komedija.

Zvijezda u usponu oduševila je publiku ulogom Daphne Reynolds u hit-filmu ''Sve što djevojka može poželjeti'' iz 2003. s Colinom Firthom.

Bynesina sljedeća velika uloga bio je film ''Ona je najbolja'' iz 2006. s Channingom Tatumom, koji je zaradio više od 57 milijuna dolara diljem svijeta.

A onda je sve krenulo nizbrdo. 2010. godine na Twitteru je u dobi od 24 godine objavila da će otići u mirovinu napisavši da biti glumica nije tako zabavno kao što se možda čini.

Umirovljenje je bilo kratkog vijeka, a Bynes se vratila na posao samo nekoliko tjedana kasnije najavivši da će glumiti u filmu ''Cura na lošem glasu'' iz 2010., zajedno s Emmom Stone i Pennom Badgleyjem.

Međutim, kratka pauza bila je pokazatelj da će se stvari u njezinoj karijeri zaokrenuti.

Samo dvije godine nakon te objave Amandin osobni život bio je taj koji je počeo izlaziti na naslovnice.

U travnju 2012. uhićena je zbog sumnje na vožnju pod utjecajem alkohola. Izjasnila se da nije kriva, ali je optužena za dva pokušaja bijega.

U međuvremenu su joj dijagnosticirani bipolarni poremećaj i shizofrenija, a godine 2013. Amanda je uhićena jer je bacila nargilu kroz prozor 36. kata svojeg stana na Manhattanu.

Iste godine stavljena je na psihijatrijsko liječenje nakon što je optužena da je podmetnula požar na prilazu strancu.

2013. godine stavljena je pod posebno skrbništvo. Godinu dana nakon što je započela njezino starateljstvo s roditeljima koji su preuzeli kontrolu nad njezinim poslovima, Amanda je izrazila zabrinutost kada je objavila na Twitteru da ju je otac verbalno i fizički zlostavljao tijekom djetinjstva. Također ga je optužila da gajio incestne osjećaje prema njoj. Njezini su roditelji zanijekali optužbe, a Amanda je onda također okrenula ploču te govorila da se ništa od toga ipak nije dogodilo.

''Moj tata nikada nije radio ništa od toga'', napisala je na Twitteru.

''Mikročip u mom mozgu me natjerao da kažem te stvari, ali on je taj koji im je naredio da me mikročipiraju'', govorila je tada potpuno izbezumljeno.

Godine 2019. Bynes se prijavila u ustanovu za mentalno zdravlje nakon recidiva. Bivša dječja zvijezda planirala je povratak u Hollywood 2018., a čak je i diplomirala na Modnom institutu za dizajn i trgovinu u Los Angelesu u lipnju 2019.

Godine 2022. Bynesovo skrbništvo u trajanju od devet godina prekinuto je nakon što je sudac presudio da pravni aranžman više nije potreban.

Rekao je: ''Učinila je sve što je sud tražio tijekom dugog razdoblja. Sud utvrđuje da skrbništvo nad osobom više nije potrebno i da više ne postoje razlozi za utvrđivanje skrbništva nad osobom.''

Međutim, posljednja saznanja pokazuju drugačije. Podsjetimo, glumica je prošlog vikenda uhvaćena kako gola trči ulicama Los Angelesa, zaustavlja automobile, a onda je sama pozvala hitnu pomoć te završila u psihijatrijskoj ustanovi.

U psihijatrijskoj ustanovi Bynes je upoznala i svojeg bivšeg zaručnika Paula Michaela. Na Valentinovo 2020. objavili su zaruke, a Amanda je tada na Instagramu podijelila fotografiju svojeg dijamantnog prstena, ali isprva nije otkrila identitet zaručnika.

Tri tjedna nakon što su potvrdili zaruke Michael je objavio da su se razišli, ali su se nakon toga pomirili. Zaruke su konačno raskinuli u srpnju 2022., no navodno su ponovno bili u vezi od kolovozu i šuškalo se da će ponovno živjeti zajedno u Amandinu domu u L.A.

Iako se Bynes pomirila s bivšim zaručnikom, njihove zaruke navodno nisu obnovljene.

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Melania i Donald Trump - 3 Melania i Donald Trump - 1 Stormy Daniels - 1 Stormy Daniels - 2 +24 Melania i Donald Trump - 2 Celebrity Isplivali detalji o pravim razlozima čudnovatog ponašanja Melanije Trump: "Bilo je to uznemirujuće i ponižavajuće"

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Begić Tahiri - 4 Ana Begić Tahiri - 1 Ana Begić Tahiri - 2 Ana Begić Tahiri - 3 +19 Ana Begić Tahiri Celebrity Naša glumica pokazala nikad tanji struk i kako joj pristaje odjeća koja joj prije nije bila dobra: "Kad kupiš pa ne vratiš"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene