previše ili?

Vruće scene kćeri legendarnog glumca u novoj, kontroverznoj seriji nisu naišle na odobravanje svih koji su pogledali ovaj njezin novi uradak

Lily Rose Depp Lily Rose Depp Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Lily Rose Depp Lily Rose Depp +0 Lily Rose Depp Galerija

"Idol" je najnovija kontroverzna serija Sama Levinsona (Euphoria), koja je prije nekoliko tjedana imala svoju premijeru na filmskom festivalu u Cannesu.

Zaintrigirale su me glavne uloge i opis radnje, ali moram priznati da me prva epizoda očarala, zbunila, smorila te na kraju pomalo i razočarala. "Idol" je serija koja je i prije premijernog prikazivanja popraćena kontroverznim marketingom i spekulacijama o samom snimanju, što je pridodalo hypeu oko serije, ali kada pogledate prvu epizodu, sve će vam biti kristalno jasno.

Pogledaj i ovo Lily Rose Depp i Timothee Chalamet (Foto: Getty Images) Uspješno ga je skrivala Kći slavnog glumca jedan odjevni predmet ostavila je kod kuće, zbog toga je i njezin novi dečko pao u drugi plan

Serija počinje tako da imate osjećaj kako ćete gledati pravu stilsku dramu s glavnom glumicom koja odiše seksepilom, ali i očitim problemima koje nosi duboko u sebi. Prvi kadar koji iz krupnog plana prelazi u total zapravo je savršen opis serije. U jednom kadru vidimo svu ljepotu, apsurd, kontradiktornost, seks, dramu, ispraznost, tugu i nekoliko psiholoških problema koji opisuju beskrupuloznu showbizz-industriju.

Seriju su kreirali Sam Levinson, Abel "The Weeknd" Tesfaye i Reza Fahim. Od Levinsona, koji je kreirao megapopularnu seriju "Euphoria", možemo očekivati da ćemo gledati izrazito stilski napravljenu seksi kontroverznu dramu, ali "Idol" je ipak za nekoliko stepenica neugodnija serija za gledanje. Priča je veoma normalna za showbizz-industriju, gdje je eksploatacija mladih pjevačica s ozbiljnim mentalnim problemima čak i poželjna.

Način na koji je snimljena serija podsjeća na vintage videospotove, ali s puno detalja i stilske savršenosti, pa je stoga nemoguće ne diviti se sjajnom poslu koju je napravio direktor fotografije Arseni Khachaturan. Levinson također odlično koristi sporedne likove koji doprinose boljem razumijevanju glazbene industrije, Hollywooda te čitavom jednom lažnom balončiću koji okružuje zvijezde.

Scenarij je napisan korektno, na trenutke neprecizno jer se pokušava napraviti taj efekt šoka i intrige u svakoj sceni, što ne doprinosi priči i liku, već u jednom trenutku zaista dosadi. Na momente su dijalozi odlično napisani, posebno kada agenti pričaju o tome kako su mentalni problemi seksi i zapravo sve ono što javnost želi vidjeti te upravo u takvim trenucima bude jasno što gledamo, dok su u drugu ruku beskrajno površni. Serija se dosta oslanja na faktor nečuvenosti, seksepila i oštećenosti glavnog lika (Lily-Rose Depp). Kao gledateljici, bilo mi je interesantno gledati kamo nas vodi njezina nepromišljenost, ali već na pola epizode jasno je kamo će nas radnja odvesti.

Levinson, zajedno sa The Weekndom i Fahimom, čini se kako je napravio seriju koja nalikuje tipičnoj muškoj seksualnoj fantaziji, koja bi zapravo trebala u startu opravdati svoj naziv, ali nam nikada nije jasno zašto je glavni lik toliki idol. Sve ukazuje na to da gledamo priču antiidola, osobe koja ne bi trebala biti nikakav uzor apsolutno nikome, ali opet smo svjesni da su upravo takve osobe najveći uzori i influenceri u stvarnom životu. Osobe koje imaju novac, platformu i hrpu neprerađenih problema današnji su uzori, što Levinson zajedno sa svojim timom vješto podcrtava više puta.

Lily-Rose Depp utjelovljuje lik Jocelyn, mlade pop-zvijezde koja se nakon živčanog sloma ponovno vraća na scenu s novim singlom. Depp u toj ulozi podsjeća na malo moderniju Britney Spears ili Madonnu, ali s mnogo više golotinje. Njezin lik je lik lijepe, izrazito seksepilne te još više oštećene mlade žene. Žene koja je u potpunosti izgubljena u svijetu koji je kreiran za nju, s ljudima koji su pored nje samo jer su plaćeni za to te žene koja je u svakom smislu nepromišljena. Od nje se tražilo puno u toj ulozi i to je vidljivo već u prvoj epizodi.

Depp nosi seriju, razvučena je na svaki mogući način kao lik te se na trenutke čini kako je njezina tuga i naivnost stvarna. Zasad mogu reći da svoj lik igra zaista 150 posto punim plućima, dosljedno, sirovo i iskreno.

Uskoro upoznajemo i Tedrosa, kojeg igra Abel Tesfaye "The Weeknd". Njegov lik je lik odvratnog proračunatog samoprozvanog gurua i vlasnika noćnog kluba. Iako je jedan od glavnih kreatora serije, moram priznati da se Tesfaye nije proslavio u toj ulozi. Za razliku od Depp, on isisava svu energiju iz scena svojim sporo izgovorenim rečenicama koje nekada nisu ni jasno napisane niti izgovorene. Kada se pojavi u kadru, nastane instantna neugodnost, što je možda i redateljski izbor, ali u svakom slučaju mislim da nije bio pravi izbor za taj lik.

Sudeći po prvoj epizodi, "Idol" je jedna od serija koja se jednostavno previše trudi biti drugačija i šokantna. U svom tom trudu ona zapravo postaje predvidljiva i pomalo dosadna. Nije serija koju bi odmah trebalo otpisati jer ima nešto što vas privuče na prvu, ali nije ni spektakl kakvim su je najavljivali.

Mi vam preporučujemo da sami odlučite je li vrijedna šušura koji je okružuje, a mi ćemo u svakom slučaju pričekati i drugu epizodu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene