dobro poznata imena

Pulski filmski festival predstavio žiri glavnog natjecateljskog programa

Pulski filmski festival Pulski filmski festival PR 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Pulski filmski festival Nina Violić Goran Marković Nebojša Slijepčević Mirna Puhlovski +0 Nina Velnić Galerija

Peteročlani žiri odlučivat će o dobitnicima 20 Zlatnih arena.

Lanjska dobitnica Velike zlatne Arene Mirta Puhlovski, glumica i redateljica Nina Violić te glumac Goran Marković - također dobitnici Arena za glumačka ostvarenja, montažerka Nina Velnić te Zlatnom palmom nagrađeni redatelj Nebojša Slijepčević članovi su ocjenjivačkog suda 71. Pulskog filmskog festivala koji se održava od 11. do 18. srpnja 2024.

Peteročlani žiri odlučivat će o dobitnicima 20 Zlatnih arena. U natjecateljskoj konkurenciji Glavnog programa su 22 filma, od čega 11 u sekciji Hrvatski film te 11 u sekciji Hrvatske manjinske koprodukcije.

Dvoje prošlogodišnjih dobitnika Zlatne arene odlučuje o tome tko ih osvaja ove godine - Mirta Puhlovski i Goran Marković. Puhlovski je s Vedranom Pribačić nagrađena za “Veće od traume”, prvi dokumentarac koji je na Pulskom filmskom festivalu osvojio Veliku zlatnu arenu za najbolji film.

Marković je briljirao u glavnoj muškoj ulozi u “Sigurnom mjestu” i dobio Zlatnu arenu za glavnu ulogu, a znamo ga i po ulogama u nagrađivanim filmovima “Zvizdan”, “Aleksi” i “Tereza37”.

Nina Violić proslavljena je glumica koja je za svoje uloge dobila niz priznanja, među kojima i Zlatnu arenu za ulogu u filmu “Blagajnica hoće ići na more”, a prije dvije godine u Puli je prikazan njen dugometražni režijski prvijenac “Baci se na pod” za koji je nagrađena Brezom za najbolju debitanticu.

Nina Velnić nagrađivana je montažerka koja iza sebe ima brojne televizijske dokumentarne i igrane filmove i serije, među kojima su “Mjenjačnica”, “Počivali u miru”, “Jedna od nas” i “Betonski spavači”.

Nebojša Slijepčević trenutačno je najistaknutiji hrvatski redatelj: nedavno je osvojio Zlatnu palmu u Cannesu za svoj kratkometražni igrani film “Čovjek koji nije mogao šutjeti”, a znamo ga i po vrsnim dokumentarcima “Gangster te voli” i “Srbenka”.

Hrvatski filmovi konkuriraju za 16 nagrada, a natječu se: “Bosanski lonac” (r. Pavo Marinković), “Božji gnjev” (r. Kristijan Milić), “Frka” (r. Svebor Mihael Jelić), “Naša djeca” (r. Silvestar Kolbas), “Proslava” (r. Bruno Anković), “Slatka Simona” (r. Igor Mirković), “Svemu dođe kraj” (r. Rajko Grlić), “Sveta obitelj” (r. Vlatka Vorkapić), “Šalša” (r. Dražen Žarković), “Šlager” (r. Nevio Marasović) i “Žena s gumenim rukavicama” (r. Mario Šulina).

Hrvatske manjinske koprodukcije natječu se za četiri Zlatne arene, u konkurenciji su naslovi: “Domaćinstvo za početnike” (r. Goran Stolevski), “Ekskurzija” (r. Una Gunjak), “KIX” (r. Bálint Révész i Dávid Mikulán), “Lost Country” (r. Vladimir Perišić), “M” (r. Vardan Tozija), “Ne očekuj previše od kraja svijeta” (r. Radu Jude), “Posljednji heroj” (r. Žiga Virc), “Radnička klasa ide u pakao” (r. Mladen Đorđević), “Sirin” (r. Senad Šahmanović), “Sunce mamino” (r. Kosta Đorđević) i “Živi i zdravi” (r. Ivan Marinović). Dodjeljuje im se Zlatna arena za najbolju hrvatsku manjinsku koprodukciju i do tri Zlatne arene nekoj od ostalih kategorija.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene