Mladi glumac

Imao je samo 19 godina: Otkriveno zašto je preminuo "Pinki" iz filma "Rane"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bio je mlad i perspektivan beogradski glumac. Dušan Pekić kao tinejdžer utjelovio je Pinkija, glavnog lika u kultnom filmu "Rane". Ubrzo je preminuo.

Kultni film "Rane" Srđana Dragojevića ostao je jedan od onih koji se pamte i 19 godina nakon prikazivanja. Tragični film obilježio je i prikazao postratno vrijeme u Srbiji, a pratio je život dva tinedjžera, Pinkija i Švabe, koji su završili u svijetu kriminala. Poznato je i da je mladi glumac Dušan Pekić, koji je u seriji utjelovio Pinkija, imao vlastitu tragičnu sudbinu.

Pogledaj i ovo showbuzz Stavio na film 'Pokazali su mi kako varaju ljude'

Dušan je, naime, preminuo 2000. godine kada mu je bilo 19 godina, dok je bio na odsluženju vojnog roka. Njegova majka tek prije nekoliko dana otvorila je nalaz obdukcije da vidi zašto je njezin sin otišao. "Bio je u Kraljevu u vojsci, prethodnog dana bila je zakletva. Pretjerao je s pićem. Kada smo se rastali, otišao je s prijateljem do susjednog grada i nastavili su piti. Vratili su se oko ponoći u vojarnu, a kada je oficir ujutro budio vojnike, Dušana je ostavio da spava jer se uvijek teško budio", rekla je njegova majka za sprski Mondo.

Nekoliko trenutaka kasnije netko je čuo krkljanje i shvatio da se Pekić guši, a pomoć je, nažalost, stigla prekasno. Majka Dušana Pekića ne krivi nikog za smrt mladog glumca. Otkrila je da je njegova smrt nastupila uslijed gušenja, zbog udisanja želučanog sadržaja. "Nesretan je to splet okolnosti. Živio je brzo i kratko, ali ispunjeno. Bio je spreman sa svima sve podijeliti, odjeću, hranu, kada nisu imali gdje, dovodio ih je kući da prespavaju", dodala je Pekić.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene