Zbogom ćelavosti!

Tko su zvijezde koje su izgled pomladile transplantacijom kose, a tko su poznati Hrvati koji su prvi o tome progovorili?

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Presađivanje kose - 3 Presađivanje kose - 2 Presađivanje kose - 1 Tony Cetinski Sandi Pego Presađivanje kose - 4 Tony i Dubravka Cetinski Tony Cetinski Tony Cetinski Tony Cetinski +9 Sandi Pego i Cindy Šoštarić - 6 Galerija

Bujna i zdrava kosa, kako smatraju mnogi, jedan je od simbola mladosti i vitalnosti. Ne čudi stoga da transplantacijom kose već godinama mnogi uspješno pomlađuju svoj izgled. Tony Cetinski i Husein Hasanefendić Hus neki su od poznatih Hrvata koji su otvoreno o tome govorili. Kako izgleda ovaj postupak, odlučuju li se i žene za njega te koji je poznati pjevač začetnik, pogledajte u prilogu In magazina!

Transplantacija kose je jedan od najčešćih kozmetičkih zahvata među muškarcima. Prije dvije godine ovom se procesu podvrgnuo i glazbenik Tony Cetinski.

''Idem do kraja sada, rekao sam kad sam stavio sad ću napravit onu frizuru kao Don King, onaj boksački menadžer ili onaj iz Seinfelda kako se zove Kramer jer meni se odmah kovrča i onda ne znam što ću s njom. Ja ne volim to feniranje. Najsretniji sam bio kad sam imao za ono za brijanje glave'', rekao je tada Tony.

Pogledaj i ovo Tony Cetinski ''pratite nas i dalje!'' Cetinski se oglasio poslije snimke svog nezgodnog pada na pozornici, pokušao je objasniti što se tu zapravo dogodilo!

Začetnik među zvijezdama svakako je bio Elton John. Ovaj glazbenik 70-ih je godina počeo gubiti kosu, a prvu transplantaciju imao je 90-ih. Poslije je napravio još jedan zahvat te tako pokrenuo trend. Među prvima na domaćoj estradi o tome je pak govorio Husein Hasanefendić Hus, a svoje iskustvo podijelio je i influencer Sandi Pego.

''To je danas kao kad mičeš madež, samo ljudi imaju te neke predrasude. Da nisam išao stvarno bih požalio. Već nakon 6-7 mjeseci sam vidio rezultate. Top mi je, stvarno top mi je i mislim da bi svi trebali otići i riješiti se toga'', rekao je Sandi. 

Zadovoljstvo rezultatima nije krio ni nogometaš Patrice Evra.

''Imao sam transplantaciju kose. Ne bojim se to reći. Znate li pravi razlog? Opadala mi je kosa, no nije bilo tako strašno. Nisam htio nalikovati na brata, zovem ga Veliki Maltezer. Čak i sada mnogo nogometaša gubi kosu, ali ne znam je li stvar u stresu'', ispričao je Evra. 

Popis muškaraca koji su transplantirali kosu sve je duži, a prema fotografijama koje su se pojavile u javnosti na njemu je i Zdravko Mamić. Izvrsni rezultati vidljivi su kod Slavena Bilića.

''Ja mislim da je Bilić što se tiče transplantacije kose napravio izvrsnu operaciju. Tko god je to radio u Engleskoj napravio je super posao'', zaključio je Siniša Glumičić, spec. maksilofacijalni kirurg. 

Prije zahvata radi se detaljan pregled vlasišta jer neke se ćelavosti mogu riješiti i drugim tretmanima. Prosječno se transplantira oko 2000 do 2500 folikula. A sama operacija zahtijeva perfekcionizam jer svaka dlaka mora biti i završiti na svome mjestu.

''Specijalnim instrumentima, ako govorimo o FUI metodi koja je danas najčešće primjenjivana folikule vadimo jedan po jedan, specijalnim instrumentima koji su promjera manjih od milimetra. Nikad ne vadimo sve folikule nego ih vadimo tako da samo donorsku regiju prorijedimo, ali da prorijedimo na taj način da se to ne primjeti. Folikule slažemo na specijalne podloške, na svaku podlišku po 50 komada, tako da uvijek našim klijentima kad završimo vađenje omogućimo da mogu pogledati pogledati svoje folikule i izbrojat'', objasnila je doktorica Ana Maletić. 

Folikule slažemo na specijalne podloške, na svaku podlišku po 50 komada, tako da uvijek našim klijentima kad završimo vađenje omogućimo da mogu pogledati pogledati svoje folikule i izbrojat.

Iako o transplantaciji češće javno govore muškarci, u ordinaciju sve češće dolaze i žene.

''Žene puno bolje mogu kamuflirati svoju proćelavost, s obzirom na stiliziranje i frizure, ali danas sve više žena se odlučuje za transplantaciju kose. Pa tako imamo oko 20% klijenata za transplantaciju kose su žene'', otkrila je dr. Ana Maletić. 

Po zadnjem izvještaju svjetskog društva za transplantaciju kose koje je izašlo 2022. godine. Od 2019. do 2022- godine broj zahvata je porastao za 7% u svijetu, a sigurni smo da će taj broj u budućnosti još rasti.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Saša Mesić, Stipe Mesić i Hanka Paldum - 3 Saša Mesić, Stipe Mesić i Hanka Paldum - 1 Saša Mesić, Stipe Mesić i Hanka Paldum - 2 Saša Mesić, Stipe Mesić i Hanka Paldum - 4 +23 Saša i Stipe Mesić Zanimljivosti Pogledajte kako izgleda mlađa kći Stipe Mesića, ovih je dana posebno ponosan na nju i nije propustio važno joj događanje

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll - 1 Ivana Knoll - 2 Ivana Knoll - 3 Ivana Knoll - 6 +26 Ivana Knoll - 4 Celebrity Zbog raskošnog dekoltea Knoll se našla u problemima, no njezinim vjernim fanovima to nimalo ne smeta: ''Jesi li ti realna?''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene