rock-baka ne posustaje!

Zdenka Kovačiček nadomak osamdesete pršti od energije: ''Toliko radim da nemam vremena razmišljati o tome, obožavam svoj posao!''

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Zdenka Kovačiček Zdenka Kovačiček - 1 Zdenka Kovačiček - 2 Zdenka Kovačiček - 3 Zdenka Kovačiček - 4 Zdenka Kovačiček (FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL) Zdenka Kovačiček Zdenka Kovačiček Zdenka Kovačiček Davor Gobac i Zdenka Kovačiček +7 Davor Gobac i Zdenka Kovačiček Galerija

Zdenka Kovačiček svakog slobodnog trenutka trči u zagrljaj svojem unuku Maksu. Kaže da u ulozi bake uživa u potpunosti, a cijela obitelj s nestrpljenjem iščekuje njegovu prvu riječ. Priznala nam je da i nadomak osamdesete želi uvijek izgledati dobro. Kako kombinira obveze jedne bake i rock-koncerte, Zdenka je otkrila Davoru Gariću za IN magazin.

Iako to itekako zaslužuje, uputiti kompliment Zdenki Kovačiček da i u najboljim godinama izgleda dobro nije jednostavno!

''Malo ti foliraš! Izgledam različito! To mi je drago čuti'', govori Zdenka.

Zdenka je na pragu osamdesete, no izgledati dobro važno joj je bez obzira na broj svjećica na torti.

''Gledaj, nije mi važno zbog godina, jer godine su tu, tu se ne može puno, ali zbog mog posla... U mom poslu važno je izgledati lijepo, da ne dobivam ružne kritike. Volim zadovoljiti sve ukuse pa pokušavam uvijek biti negdje u sredini'', kaže. 

Od komplimenata za dobar izgled važniji su joj komplimenti da radi dobru glazbu. Potpuno neočekivano, to je priznanje dobila i iz svijeta visoke mode kada je Karl Lagerfeld za svoju reviju 2017. u Parizu izabrao Zdenkinu pjesmu ''Elektra'' iz '78.

''Bila sam u čudu, bila sam u šoku! Bila sam sretna, htjela sam saznati kako su došli do toga, što se događalo! Međutim, to se sve dogodilo u zadnji čas jer Chanel jako pazi da se ne sazna koje će biti njihove podloge na revijama. Oni godišnje još uvijek imaju bar deset  revija, a kad je Karl bio živ, u zadnji čas se moralo odlučiti i potpisati te ugovore. To se sve događalo u dva-tri dana, nabrzinu! Kad sam ja rekla: ''Pa da, naravno, dopuštam!', odmah sljedeću večer to je bilo po cijelom svijetu na internetu'', prisjetila se Zdenka.

Pogledaj i ovo Zdenka Kovačiček - 9 izvest će najveće hitove Žena za sva vremena na Dan žena održat će prvi veliki koncert u Zagrebu nakon pet godina

Karizmatična, bezvremenska, prva dama jazza i strastvena rokerica i dalje radi punom parom. Na svoj je posljednji album ''Konstatacije jedne mačke'' itekako ponosna.

''Top moje karijere - nominacija za Porin kao rock-album godine. Ja mislim da to u mojim godinama na svijetu nitko nema. Pazi, nove pjesme! Natjecati se sa mladom generacijom... Ja sam u svojim godinama osjetila bilo publike, naših glasača, i ušla u nominaciju!'' kaže. 

Voli zaplivati i u glumačkim vodama, a godine koje nemilosrdno lete nisu obeshrabrile njezin energični duh pa je Zdenka prava super rock-baka!

''To je najnormalnija stvar! To ništa nije promijenilo u mom rokerskom stavu ili životu, a baka sam najsretnija na svijetu!'' kaže. 

Ponosna baka svaki slobodan trenutak provodi sa svojim unukom Maksom.

''Mali je tek prohodao! Sad ga držim za rukice i skupa s njim onako jedva hodam! Strašno je sladak, stalno ga fotografiram i gledam te njegove prve korake i čekam prvu riječ, hoće li to biti baka, mama ili tata'', priča Zdenka. 

Iako je kulinarske aktivnosti smanjila na minimum, često je za druženja s prijateljima kuhala. Na meniju su bila egzotična jela.

''To je recimo bio boršč, to sam već pričala. Ruski boršč, koji jako dobro znam napraviti, i uvijek su bili oduševljeni! Ili nešto s Tajlanda! Pa, mislim, nije problem - pročitaš upute i napraviš, ali treba uložiti ljubav, onda ispadne dobro'', smatra. 

Zdenka sve radi s ljubavlju pa je više od 60 godina karijere proletjelo. Kako joj pada činjenica da uskoro ulazi u deveto desetljeće?

''Ne pitaj! Zapravo je dobro što ja nemam vremena o tome razmišljati. Nemam vremena jer toliko radim. Taj moj rad, posao koji obožavam, koči me, pa ne mogu razmišljati o godinama, što je grozno, znaš! Ja bih rado vratila da mogu, ali...'', priča Zdenka.

Ova super rock-baka još ne misli stati na kočnicu, nego radi na novim pjesmama koje će uskoro zaploviti radijskim eterom.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene