''vjerujem u nju''

Premijeru nove predstave Petre Dugandžić došli su podržati brojne kolege: ''Morala sam doći, ovo je veliki pothvat''

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Petra Dugandžić - 8 In Magazin: Petra Dugandžić - 1 In Magazin: Petra Dugandžić - 2 In Magazin: Petra Dugandžić - 3 In Magazin: Petra Dugandžić - 4 In Magazin: Petra Dugandžić - 5 In Magazin: Petra Dugandžić - 6 +0 In Magazin: Petra Dugandžić - 7 Galerija

Iako mu godinama pomaže i savjetuje ga, ona je uvijek u sjeni svojeg planetarno popularnog supruga i omiljenog Djeda Mraza. U najnovijoj predstavi, ali i svojoj prvoj monodrami ''Ona Mraz'', glumica Petra Dugandžić posvetila se upravo njoj. Podržati je i uskočiti u predblagdansku euforiju nisu propustili ni Mislav Čavajda, Petra Kraljev, Matteo Cetinski.

O njoj ne razmišljamo često. Tek posljednjih godina nešto se više pojavljuje u pričama ili filmovima. A čak i kada se to dogodi ne spominjemo joj ime:

Pogledaj i ovo In Magazin: Fobije, čega se boje slavni? - 1 Fobije domaćih zvijezda S kim se nećete susresti u liftu, a tko pored vrata uvijek ima spremnu torbu s nužnim stvarima u slučaju potresa?

''Kako se zove Baka Mraz? mislite za blagdane? u Laponiji?'', ispituje Jasna Palić Picukarić

I tako je Aurora Mraz končano izašla iz sjene svojeg planetarno popularnog supruga i omiljenog djeda Mraza. Na scenu ju je ovog vikenda premijerno doveo Teatar Mašina i Petra Dugandžić:

''Ovdje bi rekla da ju gledamo kao metaforu jedne žene, koja stoji iza svog muškarca. Ovdje se radi o najvećoj legendi – Djedu Božićnjaku, čak je jače potencirano. Ali generalno ono što je mene tu dotaknulo, kad su me cure pozvale da radim ovaj projekt, mi je bilo zanimljivo – ajde da vidimo kako na sceni funkcionira žena koja je motor cijele priče, ali je u sjeni'', rekla je Petra Dugandžić. 

Dok se priprema za javni nastup i čeka svog muža, Aurora kreće u retrospektivu vlastitog života; braka i života u sjeni svog supruga. I svaka žena mogla bi se u tome prepoznati, kaže Petra:

''Ne bih rekla da sam supruga koja stoji iza, ja sam žena, u svojem braku jesam žena koja je prefekcionist. Mislim da smo sve emancipacijom došle do toga da smo postale mikromenadžeri, da smo sposobne raditi više stvari paralelno nego muškarci na neku foru nisu jer rade druge stvari. Imamo ovdje i toplu priču, o požrtvovnoj ženi, koja voli svog muškarca, jako veliku paletu emocija'', govori Petra Dugandžić. 

Nakon brojnih televizijski i kazališnih uloga u kojima je briljirala – ''Ona Mraz'' njezina je prva monodrama:

''Očekujem od monodrame puno, jer je veliki zalogaj glumački, i dolazi u nekakvim godinama već, da li staža, da li iskustva, što sam natukla, neću reć koliko ali tu sam negdje. Malo treme ima ali ne dovoljno koliko sam navikla'', rekla je Petra. 

U publici su se našli mnogi bliski prijatelji i kolege:

''Jako vjerujem u Petru, znamo se od akademije, generacija smo, i jako sam sretan'', govori Mislav Čavajda. 

''Mi glumci znamo - veliki pothvat za nas i morala sam doći kao podrška, sretna sam što ja nemam danas predstavu da mogu biti ovdje'', rekla je Anita Delić Matić. 

''Jedva sam čekao da jedan put vidim kako drži scenu, jer stvarno može i to govorim od početka i da će počet buzz za neke nagrade, tipa hrvatskoj glumišta, nije dobila od 2011.'', govori Matteo Cetinski. 

Ova blagdanska priča odlična je uvertira u predbožićnu euforiju koja je već krenula i nije zaobišla nikoga. A rado se svi prisjećaju i kome su se veselili kada su bili djeca:

''Ne znam uopće jel me sram prizanti, ali do 12. godine sam vjerovala u Svetog Nikolu, ne djeda Mraza'', govori Petra Kraljev. 

''Najduža iluzija u koju sam vjerovao je bio miš koji donosi lovu kad ti ispadne zub'', priznao je Miran Kurspahić. 

''Sad imamo Krampusa, ali mi smo imali u Istri se zove Befana, to je zapravo ženski rod, ona je neka vještica, žene su imale ulogu vještice šta da vam kažem, nisam ja kriv'', priča Matteo Cetinski. 

''Ali dok god vjeruješ čarolija postoji'', zaključila je Jasna Palić Picukarić. 

I tako treba i biti - uz malo čarolije, uspomena i dobre volje – blagdani su najljepši.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput - 1 Maja Šuput - 2 Maja Šuput - 3 Maja Šuput +25 Maja Šuput - 1 Celebrity Maja Šuput osvrnula se na napise o svojim operacijama: "Ispada da sam u najmanju ruku Donatella Versace!"  

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Bačić - 3 Lidija Bačić - 1 Lidija Bačić - 4 Lidija Bačić - 2 +25 Lidija Bačić Celebrity Lidija Bačić ocjenjivala najzgodnije Vatrene, evo tko je kod nje najbolje prošao, jedan je dobio čistu desetku!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene