Oproštaj od omiljenog Prijatelja

Dok je donosio radost milijunima gledatelja, privatno je vodio tešku bitku: "Davali su mu samo 2 posto šanse za preživljavanje"

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Matthew Perry - 7 In Magazin: Matthew Perry - 6 In Magazin: Matthew Perry - 5 In Magazin: Matthew Perry - 4 In Magazin: Matthew Perry - 3 In Magazin: Matthew Perry - 2 In Magazin: Matthew Perry - 1 Ione Skye i Matthew Perry - 2 Matthew Perry u seriji Prijatelji Matthew Perry - 2 +19 Matthew Perry Galerija

Legendarni Chandler Bing, jedan od nezaboravnih likova iz popularne TV serije "Prijatelji" napustio nas je u 54. godini. Donosio je radost milijunima gledatelja diljem svijeta. No iza tog smijeha krio se čovjek koji se suočavao s vlastitim bitkama i demonima.

Otkad su mediji objavili kako je kultni komičar Matthew Perry, pronađen mrtav u svojem domu, a kao razlog sumnja se na utapanje u jacuzziju, obožavatelji neprestano ostavljaju cvijeće za jednog od omiljenih prijatelja.

"Kada bih bila tužna, moja kći bi mi govorila: 'Mama, stavila sam Prijatelje na TV za tebe. Dođi gore!' Znali su da me to veseli. Prijatelji su mi pomogli prebroditi tužne trenutke u životu, a posebno Chandler. Chandler je ostavio veliko nasljeđe", priča obožavateljica Angelica Gutierrez.

"Prijatelji" su se počeli prikazivati 1994., a trideset godina kasnije posljednja epizoda ostvarila je rekord s nevjerojatnih 50 milijuna gledatelja. Svojom brzom dosjetljivošću, samoironičnim humorom i besprijekornim tajmingom, Matthew Perry brzo je postao jedan od omiljenih prijatelja, a filmska ekipa postala mu je druga obitelj.

No daleko od bliceva fotoaparata, do smijeha mu nije bilo. U svojoj autobiografiji iskreno je progovorio o dugogodišnjoj borbi s alkoholom i lijekovima protiv bolova, a priznao je i kako tomu nije pomogla slava koju su mu donijeli "Prijatelji".

"Bio je dobrica s pozitivnim stavom. Čuti njegovu prošlost je tužno, ali pokušavao je. Samo slušati ili čuti o njegovoj prošlosti je tužno, ali pokušavao je pa su vijesti od jučer bile šokantne", kaže obožavateljica Beatrice Rojas.

Njegov život obilježio je niz iskustava, od turbulentnog odnosa s Julijom Roberts do napornog rada na popularnoj seriji.

Cijelo vrijeme ovisnost je bila sjena koja je vrebala u pozadini. S konzumiranjem alkohola jednom ga je suočila njegova kolegica iz "Prijatelja" Jennifer Aniston, u koju je priznao da je bio zaljubljen, no ona je odbila izaći s njim.

"Borio se s mnogim ovisničkim problemima i nikada se nije krio od njih niti pokušavao sakriti ili okriviti druge. Doista je samo želio podijeliti da je prošao kroz to i preživio, iako su mu u nekim trenucima davali samo 2 posto šanse za preživljavanje, ali ipak se izvukao", ispričala je TV urednica Emily Longerettta.

Od omiljenog glumca oprostila se i bivša tenisačica Iva Majoli. Družili su se na Roland Garrosu. Perry se kao tinejdžer u Kanadi bavio tenisom te bio izuzetno talentiran. Selidbom u Los Angeles promijenio je svoje planove te se umjesto sna da postane profesionalni tenisač, odlučio posvetiti glumi. Matthewa Perryja pamtit ćemo po njegovu velikom talentu i humoru koji će nastaviti donositi smijeh generacijama obožavatelja.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene