''Rekla mi je hvala''

Mile Kekin progovorio o kćeri i sinu, na koje je izrazito ponosan: ''On je već formirana ličnost, a ona cijeni ovo što sam napravio''

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Mile Kekin Mile Kekin - 1 Mile Kekin - 2 Mile Kekin - 3 Mile Kekin - 4 Mile Kekin - 5 Mile Kekin Mile Kekin In Magazin: Mile Kekin - 9 In Magazin: Mile Kekin - 8 +20 In Magazin: Mile Kekin - 7 Galerija

Glazbenik Mile Kekin udružio je snage s nagrađivanim ilustratorom Tomislavom Torjancem te predstavio svoju prvu slikovnicu ''Mala''. Prati je i istoimena pjesma, pa zajedno čine pjesmoslikovnicu inspiriranu njegovom kćeri Mišom. O slikovnicama, odrastanju, neprilagođenim pojedincima i kretanju u solo karijeru Kekin je razgovarao s našom Lanom Samaržijom za IN magazin.

Ovih dana iz radionice Mile Kekina izašle su dvije Male! Prvo slikovnica, a potom pjesma, pa je možda bolje reći pjesmoslikovnica.

Pogledaj i ovo Mile Kekin Uvertira u daljnje planove Mile Kekin na svoj rođendan objavio live verziju pjesme ''Samo za taj osjećaj'' i službeno započeo turneju!

''Pričamo o svima onima koji se teško uklapaju u nekakve norme ili očekivanja, ne samo svojih roditelja nego i društva, i pogotovo je tu veći pritisak na curice, od kojih se traži da uvijek budu kao na tim Instagramima i TikTokovima savršeno lijepe, zgodne i ispunjavaju sve ono što se od njih očekuje'', priča Mile. 

I to je bio povod da Mile napiše priču s ironičnim odmakom o svim tim očekivanjima od djevojčica. A jedna, njemu dobro poznata i obožavana, koja nikako ne želi biti poput drugih, Kekinova je kćerkica Miša:

''Ona je, kao što kažem u slikovnici, neobično nepraktična i samo sebi slična. Tako da, da, ona je bila početna jedna iskra koja je zapalila tu ideju. Mislim da se djeca ne rađaju kao tabula rasa, da su prazne ploče po kojima ti onda crtaš svoju malu, nego su rođeni s nekim karakterom koji treba prihvatiti'', smatra Mile. 

Slikovnice se mu često bile u rukama dok su njegova djeca bila mala.

''Meni su slikovnice puno značile u roditeljstvu, ne samo ta poruka nego kako da se nose sa strahom, sa samoćom, nekim ozbiljnijim životnim situacijama. I one otvaraju također vrijeme za razgovor.
Znači, ''Grga čvarak'', naravno, ''Kako živi Antuntun'' - to su nam bili evergrini i to imamo doma'', kaže.

Legendarne slikovnice ilustrirao je nagrađivani ilustrator Tomisav Torjanac. Mile je baš njega želio za suradnju, pa su i slikovnica i pjesma, koje su nastale već prije nekoliko godina, čekale ugledati svjetlo dana.

''Tomislav Torjanec, inače ja sam ga pokušao zaposliti već za svoj prošli solo album, već uloviti da mi napravi cover, ali je bio zauzet rokovima i sad smo se konačno našli'', kaže Mile. 

Redatelj Tomislav Fiket prema ilustracijama je napravio videospot za pjesmu. A Kekinova mala - živahna i svojeglava kćerkica Miša na sve je ponosna:

''Milim da je i odmah se time, naravno, pohvalila. I cijeni to i rekla mi je: 'Hvala''', priča Mile.

Stariji sin Vito uvijek je negdje kao potpora tati:

''On je sad tu negdje s ekipom. Srednjoškolac, već je formirana ličnost, tako da OK se sasvim nosi'', priča Mile. 

Otkad više ne djeluje u Hladnom pivu, Mala je došla i kao svojevrstan početak Kekinove samostalne glazbene priče:

''Ovaj puta sam stvarno solo, do sada su to bili projekti, napustio sam Hladno pivo, to jest krenuli smo različitim stazama, na proljeće izdajem album, tako da sada je početak moje nove karijere i zbog toga sam jako uzbuđen'', kaže. 

A čini se da je Mala i tek početak njegovih slikovnica:

''Već smo u pregovorima za drugu jednu slikovnicu, bit će to jedna malo mračnija tema, neću puno otkrivati, nadam se sljedeće godine da ćemo je Tomislav i ja napraviti." Jel' to za velike onda, a ne za male? "One malo veće male'', otkrio je. 

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene