Nevjerojatna priča!

Mjesečno je zarađivala 80 milijuna dolara, a zbog onoga što je učinila muževima prozvali su je crnom udovicom!

Griselda Blanco Griselda Blanco Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Griselda Blanco Griselda Blanco +0 Griselda Blanco Galerija

Griselda Blanco bila je jedna od najozloglašenijih kriminalki u povijesti, a njezinu životnu priču uskoro bismo trebali gledati na malim ekranima.

Ovih se dana ne prestaje pričati o ozloglašenoj kraljici kokaina Griseldi Blanco zbog nove serije u kojoj ju je utjelovila Sofia Vergara, kojoj se zbog toga sada smiješi tužba Griseldine obitelji.

Serija "Griselda", čija je svjetska premijera planirana za 25. siječnja prikazuje život i zločine nemilosrdne Kolumbijke, koja je prije nego što je ubijena 2012. godine stvorila jedan od najprofitabilnijih kartela u povijesti.

Imala je samo 11 godina kada je ubila svoju prvu žrtvu, a kriminal je postao njezina svakodnevica te je postala poznata u povijesti kao "kuma kokaina" i jedna od najvećih dilerica u povijesti.

Bila je povezana s više od 250 ubojstava, a bila je aktivna diljem Sjeverne i Južne Amerike. Njezino je bogatstvo neprocjenjivo, a među brojnim rijetkim detaljima koje je posjedovala jesu set posuđa od kostiju koji je nekoć pripadao kraljici Elizabeti te smaragdima optočeni pištolj rađen po njezinoj mjeri.

Sve do smrti bila je na glasu kao okrutna gospodarica koja je ubila svoja tri supruga te održavala biseksualne orgije. Ubijena je prije 12 godina dok je bila u kupovini, a priča o njezinu životu sve je oduvijek intrigirala.

Pogledaji ovo showbuzz Celebrity Jedna od najseksi glumica nikada nije izgledala gore, a poznat je i razlog njezine nagle transformacije

Nakon što ju je drugi muž, kojeg je kasnije ubila, uvukao u industriju kokaina, Griselda je izgradila uspješno carstvo droge u kojem je svaki mjesec zarađivala više od nevjerojatnih 80 milijuna dolara.

Njezin prvi suprug bio je sitni kriminalac za kojeg se udala dok je još bila tinejdžerica i par je dobio troje djece.
Kasnije su se razveli, a ona je navodno nakon toga naručila njegovo ubojstvo.

Novu je ljubav pronašla s trgovcem drogom Albertom Bravom, koji ju je ubrzo uvukao u industriju kokaina, a kao bazu koristili su New York dok su krijumčarili drogu u SAD, a Griselda je izgleda imala smisla za to. Koristila se svim trikovima kako bi osigurala profitabilnu trgovinu, a njezine su metode čak uključivale izradu donjeg rublja s tajnim pretincima u koje bi sakrila drogu.

Ipak, nije sve bilo tako jednostavno. Griselda se ubrzo našla suočena s optužbama za drogu te je 1975. godine pobjegla u Columbiju kako bi izbjegla uhićenje od američkih vlasti. Kasnije te godine počela je sumnjati da suprug krade novac od nje, što je dovelo do svađe koja je rezultirala njegovom smrću. Malo je detalja poznato o njezinu trećem mužu, ali navodno je i njega ubila njezina ruka, zbog čega je dobila nadimak Crna Udovica.

Jeste li znali priču o Griseldi Blanco?

  • Da, bila je strašna!
  • Prvi put čujem!

Ukupno glasova:

Kasnih 70-ih vratila se u SAD i nastanila u Miamiju, gdje je nastavila trgovati i postala poznata kao Kuma Kokaina. Postala je sve više zaštitnički nastrojena prema svom nezakonitom carstvu i nastojala je eliminirati svaku konkurenciju svim potrebnim sredstvima.

"Griselda je voljela ubojstva. Tijela su bila poredana ulicama Miamija kao rezultat njezinih svađa. Oko sebe je okupila skupinu pristalica poznatih kao Pistoleros. Inicijacija u grupu zarađena je ubojstvom i odsijecanjem dijela tijela kao dokaz djela. Ona ne samo da je ubijala suparnice i svojeglave ljubavnike već je ubojstvo koristila i kao sredstvo otkazivanja dugova koje nije htjela platiti. Posebno krvavi masakr koji se dogodio u srpnju 1979. u trgovačkom centru u Miamiju postao je poznat kao masakr u Dadelandu", izvijestio je 1993. godine The Drug Enforcement Administration.

Kao rezultat toga, vjeruje se da je Griselda odgovorna za više od 200 smrti koje su se obično događale usred bijela dana, a ubijali su naoružani napadači na motociklima. Nemilosrdno nasilje eskaliralo je u tom području i gurnulo državu u nemirno razdoblje poznato kao "Kokainski kaubojski ratovi". Ali sva je nestabilnost na kraju išla u Griseldinu korist. Kako je nastavila uklanjati konkurenciju s tržišta, postala je jedan od najbogatijih trgovaca drogom na svijetu. Prokrijumčarila je više od tri tone kokaina u Ameriku svake godine i zarađivala više od 80 milijuna dolara mjesečno, prema izvješćima.

Kriminalni mozak nije bježao od trošenja krvavo zarađene gotovine, kupovala je luksuzne kuće i organizirala hedonističke zabave.

Posao je joj počeo opadati nakon što je 1985. godine proglašena krivom za prodaju droge te završila u zatvoru i dobila maksimalnu kaznu od 15 godina, ali je još uvijek mogla upravljati svojim carstvom iza rešetaka.

Međutim, osuda je potaknula vlasti da pokušaju podignuti dodatne optužnice, uključujući i one za više od 200 ubojstava. Do 1994. godine jedan od njezinih bivših ubojica Jorge Ayala pristao je svjedočiti protiv nje i Griselda je bila optužena za tri ubojstva. Istraga je zapela, ali je Griselda 1998. godine odlučila priznati krivnju kako bi si pokušala smanjiti kaznu. Nakon što je puštena nakon deset godina zatvora, deportirana je u Kolumbiju, gdje se navodno povukla iz svog kriminalnog života.

No čini se da ju je prošlost sustigla i 2012. Griselda je upucana i ubijena dok je izlazila iz mesnice u Medellinu u dobi od 69 godina.

I dalje se ubraja među najozloglašenije narkobosove u povijesti i bila je središnja figura u dokumentarcima kao što su "Cocaine Cowboys" i "Cocaine Cowboys 2: Hustlin' with the Godmother", kao i u igranom filmu "Kokainski kauboji" kojem je glavnu ulogu odigrala Catherine Zeta Jones.

Netflix se sada sprema objaviti svoju šestodijelnu dramu koja će istražiti kako je njezina smrtonosna mješavina neslućenog divljaštva i šarma pomogla da se stručno snalazi između posla i obitelji. Dok obožavatelji krimića ne kriju svoje uzbuđenje, njezina obitelj nije zadovoljna pa su glumicu Sofiju Vergaru, koju glumi Griseldu, tužili njezini nasljednici koji žele sve blokirati zbog navodne neovlaštene upotrebe lika njihove obitelji.

Premijera serije zakazana je za 25. siječnja, no obitelj pokušava spriječiti njezino prikazivanje i zatražila je od suca zabranu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene