nešto drugačija priča

Britanski kralj bio je opsjednut američkom glumicom zbog koje se odrekao krune, a evo što je ona o svemu tome mislila

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Britanski kralj Edward VIII. odrekao se krune zbog ljubavi svog života, a sada su procurile informacije da ona nije htjela da to učini.

Američka glumica Wallis Simpson desetljećima je smatrana zavodnicom i fatalnom ženom koja je prisilila britanskog kralja Edwarda VIII. da se odrekne trona, no kraljevska ekspertica Anna Pasternak sada tvrdi kako je njegova abdikacija bila posljednje što je Wallis željela.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta, Wallis Simpson i Edward VIII. Otkriveni detalji Kraljica Elizabeta hladno je odbila molbu svojeg omiljenog ujaka na samrti: "Rekla mu je ne, čak i tog tužnog dana"

Istaknula je kako je kralj Edward VIII. bio opsjednut s Wallis te ju nikada nije namjeravao pustiti, piše Daily Mail. Edwardovo odstupanje s trona uzdrmalo je čitavu monarhiju u prosincu 1936. godine, a čini se kako je žena zbog koje je donio takvu odluku uopće nije bila složna s time.

Edward VIII. i Wallis Simpson vjenčali su se u Francuskoj godinu dana nakon što je on abdicirao, a iako je dobila titulu vojvotkinje od Windsora, nikada nije smjela koristiti titulu "njezino visočanstvo". U intervjuu za BBC je 1970. godine progovorila je li ikada požalila što se udala za bivšega kralja.

"Naravno, žalim zbog nekih stvari. Voljela bih da su neke stvari bile drugačije, ali sam jako sretna. Trebala sam se samo naučiti živjeti s time", komentirala je onda. Za Wallis su govorili kako nije prikladan odabir za suprugu kralja jer se dvaput udavala prije nego što se zaljubila u Edwarda VIII.

Kraljevski par živio je na relaciji Pariz - New York i bili su poznati po čestim tulumima koje su organizirali u svojim domovima na svim krajevima svijeta. Bivši kralj preminuo je 1971. godine od posljedica raka grla, a nakon njegove smrti Wallis se rijetko pojavljivala u javnosti. Preminula je u dobi od 89 godina. Britanska kraljevska obitelj dopustila je da ju pokopaju pored njezina supruga u Windsoru.

Edwardova abdikacija viđena je kao sebičan i neodgovoran čin, odbacivanje kraljevske dužnosti. Njegov nasljednik i brat, kralj George VI., pokušao je od monarhije stvoriti upravo suprotno - instituciju koja ima odgovornost prema građanima, a taj je smjer nastavila i njegova kći, sadašnja kraljica Elizabeta II.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Robin Wright i Sean Penn (Foto: Profimedia) +0 Robin Wright i Dylan Penn (Foto: Getty Images) Zanimljivosti U braku s glumcem starijim 32 godine izdržala je godinu i pol, a sada se čini spremnom za potragu za novom ljubavi!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene