davno je to bilo

Sjećate li se prve pjesme s kojom smo se natjecali na Eurosongu? Dora se onda čak tako nije ni zvala!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Grupa Put je Hrvatsku predstavljala na Eurosongu prvi put nakon osamostaljenja, a Dora se onda čak nije tako ni zvala.

Uoči ovogodišnje Dore prisjetili smo se pjesme koja je Hrvatsku predstavljala na Eurosongu davne 1993. godine, a to je ujedno i prvi singl koji je pobijedio na Dori, tj "Croviziji", kako se natjecanje onda zvalo.

Pogledaj i ovo Maja Blagdan (Foto: IN Magazin) Koja vam je najbolja? Evo koje su nas sve pjesme predstavljale na Eurosongu, neke su klasici, a neke su odavno pale u zaborav!

Prije osamostaljenja hrvatski su glazbenici 12 puta predstavljali Jugoslaviju na Eurosongu, a najuspješnija pjesma definitivno je "Rock me" grupe Riva koja je odnijela pobjedu 1989. godine u švicarskoj Lausannei. Tajči je godinu kasnije s hitom "Hajde da ludujemo" nastupila u Zagrebu, nakon čega smo prvi put kao samostalna država nastupali na Eurosongu tri godine kasnije.

Nakon što su pobijedili na "Croviziji", grupa Put je morala proći prednatjecanje kako bi nastupila na Eurosongu, što im je i uspjelo, a s predstavnicima Slovenije te BiH su krenuli prema Irskoj, gdje se te godine održavao Eurosong. Pjesma s kojom su predstavljali Hrvatsku bila je "Don't Ever Cry", koja će ostati upamćena u povijesti domaće glazbe upravo zbog činjenice što je to prvi put da smo se na Eurosongu pojavili pod imenom naše države.

Pjesma je u konačnici zauzela 15. mjesto na natjecanju te je osvojila 31 bod, što je značilo da je plasman omogućio sljedećem hrvatskom predstavniku odlazak na Eurosong bez prednatjecanja.

Grupa Put se inače danas zove Putokazi, a postoje od 1984. godine i još uvijek snimaju nove pjesme.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Bella i Gigi Hadid (Foto: AFP) Gigi i Bella Hadid (Foto: AFP) Gigi i Bella Hadid (Foto: Profimedia) Gigi i Bella Hadid (Foto: Profimedia) +0 Bella i Gigi Hadid (Foto: AFP) Celebrity Slavne sestre pozirale kao od majke rođene i srušile društvene mreže, a fotka je zbog jednog detalja poprilično jeziva

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene