Vratio se sa stilom, ali...

Remake kultnog filma dobar je primjer da ono što je bilo sjajno u 2004. godini jednostavno ne trebamo dirati u 2024.!

Film Opasne djevojke Film Opasne djevojke Profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Film Opasne djevojke +0 Film Opasne djevojke Galerija

Regina George, ime koje moja generacija poznaje itekako dobro i najopasnija od svih opasnih cura, vratila se u velikom stilu u kino dvorane. Opasne djevojke su dobile svoj remake, ali ovoga puta u iznenađujućem obliku mjuzikla.

Remake kultnog tinejdžerskog filma režirali su Samanthe Jayne i Artura Pereza Jr., dok scenarij potpisuje popularna komičarka i glumica Tina Fey. Zaista nisam očekivala da ću gledati mjuzikl, ali ono što me najviše razočaralo jeste činjenica da sve što je originalni film činilo lukavim i smiješnim, u potpunosti je nestalo.

Glazbeni brojevi su preočiti, te se čini kako nas kreatori forsiraju da se zabavimo. Opasne djevojke iz 2004. godine nisu bile dovoljno politički korektne za današnje vrijeme, ali kako to obično biva s novim verzijama starih filmova, ovdje je slučaj da se previše pridodaje modernoj korektnosti do mjere gdje sva zabava i opuštenost utihne.

U novoj verziji se Tina Fey doista fokusirala da ne zaboravimo kultne dijaloge i riječi koje pamtimo iz 2004. godine, ali obzirom na potpuno novi žanr u ovoj modernijoj verziji, prepoznatljivost simpatičnih dijaloga pada u drugi plan. Ono što je po meni važno za napomenuti kao pozitivno u novim Opasnim djevojkama, jeste činjenica da je scenarij adaptiran za današnju publiku. Cilj Tini Fey zasigurno nije bio da novu verziju napravi za generacije koje su voljele Opasne djevojke iz 2004., nego da približi voljeni film novim naraštajima. Likovi, zapleti i raspleti jesu ostali isti, ali su kreirani na način koji će biti razumljiv generaciji Z. S toga u filmu vidimo mnoštvo Tik-Tok videa, puno referenci na današnju pop kulturu, moderniju scenografiju, kao i kostimografiju.

Angourie Rice je dobila iznimno važan zadatak, a to je da igra ulogu Cady Heron koju je nekoć odlično igrala Lindsay Lohan. Rice je vidno svoj zadatak shvatila ozbiljno, ali ne posjeduje prirodni šarm i opuštenost koji je Lohan protkala kroz igranje Cady. Njezina promjena u liku je neprirodna, te sam lik nije zabavan kao što je to bio slučaj u originalu. Reneé Rapp utjelovljuje lik Regine George, koji je po meni najzahtjevniji lik ovog filma. Rapp najviše zvuči i sliči originalnom liku kojeg je utjelovila Rachel McAdams, ali je Rappin lik dosta mračniji u novoj verziji. Ona je dosljedna svojem liku, ali kao i Rice, pri kraju filma dobije čudnovato neprirodnu promjenu koja jednostavno nije u skladu sa likom već je tu samo radi političke korektnosti koju sam spomenula na početku teksta. Tina Fey i Tim Meadows igraju likove koje su glumili i u verziji iz 2004., te moram priznati da su njihovi likovi Duvalla i Gđe. Norbury najbolje odigrani likovi u mjuziklu. Gotovo identično igraju kao i u originalnoj verziji, te doprinose osjećaju ugode i poznatosti koji je prijeko potreban novim Opasnim djevojkama.

Opasne djevojke je mjuzikl kojem fali šarm i zabava iz prvobitne verzije iz 2004. godine. Novim generacijama će definitivno ova verzija biti relevantnija, ali poanta filma je u potpunosti promijenjena. Dok sam gledala film razmišljala sam o tome je li uopće potrebno snimati remakeove kultnih filmova obzirom na političku korektnost koja danas mora biti zastupljena u apsolutno bilo kojem audio-vizualnom djelu. Osobnog sam mišljenja da nije potrebno jer opuštenost i neopterećenost filmova iz nekih prijašnjih godina je nemoguće rekreirati u modernom dobu.

Opasne djevojke su još jedan primjer da ono što je bilo sjajno u 2004. jednostavno ne treba dirati u 2024. godini.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Baby Lasagna prvi na kladionicama za pobjedu na Eurosongu Baby Lasagna Baby Lasagna na Dori 2024 - 1 Baby Lasagna +25 Baby Lasagna Celebrity Baby Lasagna prvi na kladionicama za pobjedu na Eurosongu, ovo se u povijesti Hrvatske još nije dogodilo!

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Anant Ambani i Radhiki Mercgant - 7 Anant Ambani i Radhiki Mercgant - 4 Anant Ambani i Radhiki Mercgant - 2 Anant Ambani i Radhiki Mercgant - 1 +4 Anant Ambani i Radhiki Mercgant - 3 Zanimljivosti Sve je spremno za svadbu godine, gosti dobili pravila za odijevanje na devet stranica, a na popisu su samo najveća imena!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene