premijera

"Skriveni Vanka - na tragu jedne opsesije" povezuje skrivena blaga fundusa muzeja Grada Zagreba, Korčule, Pittsburgha i Pennsylvanije!

Sa snimanja u Brooklynu Sa snimanja u Brooklynu PR 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Branko Ivanda i Nevenka Posavec Komarica u crkvi sv. Nikole Sa snimanja u Brooklynu +0 Branko Ivanda i Nevenka Posavec Komarica Galerija

Premijera filma "Skriveni Vanka - na tragu jedne opsesije" redatelja Branka Ivande bit će održana 22. rujna u Zagrebu.

Dokumentarni film "Skriveni Vanka - na tragu jedne opsesije", redatelja Branka Ivande uz priču povjesničarke umjetnosti Nevenke Posavec Komarica, povezuje skrivena blaga fundusa muzeja Grada Zagreba, Korčule, Pittsburgha i Pennsylvanije; filmskim jezikom oživljava zanimljive legende i priče zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti i iz života nekih europskih plemićkih obitelji vezanih za Zagreb i Hrvatsku.

Pogledaj i ovo showbuzz Hit jeseni NOVA TV najavila snimanje nove dramske serije! Katarina Baban i Matko Knešaurek u glavnim ulogama

Autori filma ovim putem sve pozivaju na suradnju i pomoć u razjašnjavanju tajne ovog slikara čije su freske u crkvi Sv. Nikole u Pittsburghu zaštićeni spomenik američke kulture.

Kakav je osjećaj naći se okružen sitnicama među kojima je jedan umjetnik stvarao? Kakav je osjećaj prepoznati atmosferu ateljea s neke od njegovih slika? Kakav je osjećaj sjetiti se da na jednoj slici, naslikanoj u Pennsylvaniji, zagorski seljak u svome štaglju, ispod jedne daske skriva svoje blago i osjetiti tu istu dasku pod vlastitim nogama?

Kako je otkriti skriveno blago umjetnika koji je naslikao jednu od najljepših fresaka u Americi, u crkvi sv. Nikole i to predati obitelji, dugo nakon njegove smrti? Što Vanka piše svojoj prijateljici u nikad dešifriranim pismima?

Odgovore na ova pitanja saznajte na premijeri filma koja će se održati u Zagrebu  22.rujna u 20 sati u dvorani Jure Petričevića, Matice hrvatske, Ulica Matice hrvatske 2 / Strossmayerov trg 4.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus i Ivana Mišerić - 2 Nives Celzijus i Ivana Mišerić - 3 Ivana Mišerić i Dražen Kovačević - 2 Ivana Mišerić i Dražen Kovačević - 4 +25 Ivana Mišerić - 4 Celebrity Nives Celzijus i Ivana Mišerić objavile video u kojem se nježno ljube, baš su se prepustile jedna drugoj!

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Bajamić Maja Bajamić Maja Bajamić Maja Bajamić +7 Maja Bajamić Celebrity Atraktivna Splićanka počastila prizorom kakvim se od nje nitko nije nadao, no čini se da je zbog toga kasnije požalila

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene