predstava "cement"

Premijera jedne od najvećih ljubavnih priča svjetske dramske književnosti 25. rujna u ZKM-u

Predstava Cement - 1 Predstava Cement - 1 PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Predstava Cement - 2 +0 Predstava Cement - 1 Galerija

Premijera Cementa prema tekstu Heinera Mullera bila je najavljivana još u ožujku, ali je zbog lockdowna, koji je započeo baš uoči premijere, ZKM morao zatvoriti svoja vrata, baš kao i ostala kazališta.

Jedna od najvećih ljubavnih priča svjetske dramske književnosti, kako je predstavu opisao redatelj Sebastijan Horvat, svoju će premijeru imati 25. rujna. Podsjetimo, premijera "Cementa" prema tekstu Heinera Mullera bila je najavljivana još u ožujku, ali je zbog lockdowna, koji je započeo baš uoči premijere, ZKM morao zatvoriti svoja vrata, baš kao i ostala kazališta. 

Pogledaj i ovo Predstava Sjećanja gradova društveno-politički fenomen Prvo gostovanje u ZKM-u: Predstava "Sjećanja gradova" 23. listopada u 20 sati

Sada, pod sloganom nove sezone #VratiSeUNormalu pozivamo vas da pogledate ovu ljubavnu priču smještenu u doba revolucije. Reprizne izvedbe su 26, 27. i 29. rujna u 20 sati.

Gleb Čumalov se nakon nekoliko godina građanskog rata i Oktobarske revolucije vraća kući gdje se zatekne u tvornici cementa koja, usprkos godinama revolucionarnih težnji za preuzimanjem privatnog vlasništva, samuje, prazna i neaktivna. Njegov je povratak kući istodobno i povratak ženi i zajedničkom djetetu.

Ali žena mu ne uzvraća. Zaljubljena je: njezina je ljubav sad Revolucija, tijelo i srce su joj zapečaćeni. Od tog je trenutka Glebov cilj dvostruk: uvjeriti novu vlast da omogući ljudima/radnicima osposobiti cementaru koja bi mogla raditi i proizvoditi i više i bolje nego prije, te ponovno pridobiti srce svoje odjednom emancipirane žene.

"Cement" je ljubavno pismo u nekom trenutku prijeloma, reza između postojećega i radikalno novoga, naslikanog brutalno surovom silom, koja u pisanju neumoljivo ispovijedaju vjeru da sve to jest i mora biti, bez obzira na ishode, i da je naša budućnost, budućnost čovječanstva točno taj prijelom, ili… je uopće neće biti.

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene