Gala projekcija!

Projekcija novog filma Dragana Bjelogrlića obilježila peti dan Sarajevo Film Festivala, ekipa nije skidala osmijehe s lica!

Ekipa filma Čuvari formule Ekipa filma Čuvari formule PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Ekipa filma Čuvari formule +0 Ekipa filma Smrt djevojčice sa žigicama Galerija

Peti dan 29. Sarajevo film festivala obilježila projekcija filma Dragana Bjelogrlića "Čuvari formule", a crvenim je tepihom pred Narodnim pozorištem Sarajevo prošetala i ekipa filma "Smrt djevojčice sa žigicama" Gorana Kulenovića.

Regionalnom premijerom gruzijsko, švicarskog filma "Kos Kos Kupina" redateljice Elene Naveriani u Narodnom pozorištu Sarajevo nastavio se Natjecateljski program – igrani film 29. Sarajevo Film Festivala. Film je svjetsku premijeru imao na Filmskom Festivalu u Cannesu u sekciji Directors’ Fortnight.

Film "Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića u Narodnom pozorištu Sarajevo imao je gala projekciju u sklopu Natjecateljskog programa – igrani film, u kojem se prikazuje izvan konkurencije.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Locarnu, gdje mu je dodijeljena nagrada Zeleni leopard, a Dragan Bjelogrlić je pozvao na solidarnost u borbi protiv nasilja. Dodao je i kako se nadaju da će im se na SFF- u s ovim filmom posrećiti kao što je to bilo i s filmom "Toma". 

Crvenim tepihom prošetala je i ekipa filma "Smrt djevojčice sa žigicama" Gorana Kulenovića, koji je prikazan u okviru Open Air programa. Ovaj hrvatski triler je ekranizacija prvog romana i prvog bestselera Zorana Ferića, nagrađivanog hrvatskog književnika koji svojim specifičnim bizarnim, grotesknim, morbidnim i crnohumornim stilom već dva desetljeća rado privlači čitatelje iz cijelog regije. Živopisnu postavu filma čine: Ozren Grabarić, Goran Navojec, Jelena Lopatić, Iva Babić, Borko Perić, Slavko Juraga, Luka Petrušić, Slavko Sobin, Nikša Butijer i drugi.

Francuski film "Kraljevstvo životinja" Thomasa Cailleya prikazivao se u Ljetnom kinu Coca-Cola, u okviru programa Open Air. Gost programa Grand kava sa... bio je oskarovac Charlie Kaufman, američki scenarist, redatelj i producent, dobitnik Počasnog Srca Sarajeva na 29. SFF - u. U razgovoru se osvrnuo na aktualni štrajk scenarista i glumaca u Hollywoodu, a govorio je i o filmu "Adaptacija". Spikea Jonzea, za kojeg potpisuje scenarij koji mu je donio nagradu Američkog udruženja pisaca i Oscara, a koji je publika 29. Sarajevo Film Festivala imala priliku gledati u Ljetnom kinu Coca-Cola u sklopu Open Air programa.

Temeljem Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o proglašenju Dana žalosti prema kojoj se na ovaj dan ne održavaju programi kulturno – zabavnog karaktera na javnim mjestima, Sarajevo Film Festival otkazao je sva festivalska društvena događanja uključujući i projekcije filmova. Također, otkazane su i projekcije filmova u sklopu SFF- a u Tuzli i Mostaru. Povodom zločina u Gradačcu Sarajevo Film Festival organizira javni razgovor na kojem će o umjetničkim i medijskim reprezentacijama nasilja nad ženama govoriti filmski stvaratelji koji su se tom temom bavili u vlastitom radu i kroz društveni angažman. Ovaj panel, ujedno je i jedini javni događaj na današnjem program.

Detaljan program i sve informacije možete pronaći na službenoj stranici www.sff.ba kao i na društvenim mrežama festivala.

29. Sarajevo Film Festival održava se do 18. kolovoza.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene