Još jedno malo čudo!

Dirljiva priča o ljubavi, prihvaćanju i osobnom rastu vraća u neke bezbrižnije dane, ali i šalje najljepšu poruku!

Animirani film Elementi - 3 Animirani film Elementi - 3 Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Animirani film Elementi - 3 Animirani film Elementi - 2 +0 Animirani film Elementi - 1 Galerija

Disney i Pixar su napravili još jedno malo čudo od animiranog filma i dali mu ime "Elementi". Iako možemo reći da je priča jednostavna i predvidljiva, animacija je i više nego prekrasna. Ovo je animirani film koji nam jasno i glasno kaže kako se suprotnosti privlače te da vatra i voda zaista mogu ići jedno s drugim.

Ovaj predivni animirani film su napisali John Hoberh, Kat Likkel, i Brenda Hsueh, dok je redatelj filma Peter Sohn. Postavljen u svijet koji nalikuje velegradu poput New Yorka, gledamo suživot prirodnih elemenata zemlje, vatre, vode i zraka.

Hoberh, Likkel i Hsueh pokušali su oživjeti elemente tako da predstavljaju različite društvene klase. Tako imamo vatru kao odbačeni element, element koji se ne miješa dobro sa drugima i kojem je mnogo teže opstati u predivno kreiranom svijetu ovoga filma. Voda predstavlja viši stalež, element koji je predodređen za uspjeh i koji se savršeno uklapa sa svim drugim elementima, osim vatre.

Kreatori, zajedno s redateljem Sohnom, jasno su napravili razlike u elementima kako bi priča i likovi bili relevantni za našu svakodnevnicu. Na dirljiv su se način dotaknuli priče o ljubavi, prihvaćanju i osobnom rastu. Također su se dotaknuli i važne priče o imigrantima, njihovim izazovima i prilagodbama u novim zajednicama i samo blago dotaknuli i temu rasizma kroz reakcije jednih elemenata na druge. S obzirom na to da se radi o animiranom filmu koji je prvenstveno namijenjen djeci, mislim da su teme pametno i dovoljno obrađene kako bi ih oni najmlađi gledatelji shvatili ili možda prepoznali sebe u nekim od šarmantnih likova.

Elementi se fokusiraju na priču između vatre, ljute Ember Lumen (Leah Lewis) koja ne može kontrolirati emocije, i simpatičnog vodenog elementa, emotivnog Wadea (Mamoudou Athie). Ember i Wade čine neobičan par jer, kako se više puta u filmu daje na znanje, vatra i voda nikada se ne smiju miješati. Njihova dva lika iznimno su simboličan prikaz toga kako se dvije različite osobe, različitih klasa i iz različitih okruženja, bez obzira na sve mogu spojiti i svoje različitosti učiniti prednostima, a ne manama. Ember i Wade romantični su svatko na svoj način, a što je najbitnije, uče sve gledatelje da ljubav ne poznaje nikakve granice.

Postoji nekoliko scena u ovom filmu koje su zaista prava umjetnička djela animacije. Scene u kojima gledamo dva glavna lika Ember i Wadea kako istražuju tunel, kako Ember mijenja boju kada dotiče raznobojne mineralne stijene ili kada jednostavno istražuju svijet na nevin i dječji način. Takve scene, ali i čitav film, popraćene su više nego sjajnom glazbenom podlogom skladatelja Thomasa Newmana. Glazba jednostavno upotpunjuje film i kreira veći emotivni naboj, koji vas u nekim trenutcima duboko gane.

"Elementi" je animirani film koji je prekrasan, bavi se važnim temama koje su razumljive ciljnoj skupini i na trenutke vas kao odraslog gledatelja vrati u bezbrižnije dane. On nije jedan od onih animiranih filmova o kojem ćete razmišljati kada odete iz kina, ali vas apsolutno dovoljno zabavi dok ga gledate. Animacija je savršena, fluidna, a likovi su kreirani na preslatko šarmantan način.

Iako se površinski dotiče tema koje su za nas malo starije gledatelje iznimno važne, film "Elementi" iskupi se svojom animacijom, glazbom i generalnom porukom koja se provlači kroz čitav film. Obvezno gledajte ovaj film u kinu kako biste doživjeli njegov puni sjaj i da vas samo još malo podsjeti da je ljubav ljubav, bez obzira na sve.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll - 5 Ivana Knoll - 4 Ivana Knoll - 1 Ivana Knoll - 2 +26 Ivana Knoll - 3 Celebrity O Ivani Knoll raspisali se svjetski mediji, evo što točno kažu, a spomenuli su i jedan od strahova koje ona ima!

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Victoria De Angelis s prijateljicama - 4 Victoria De Angelis s prijateljicama - 3 Victoria De Angelis s prijateljicama - 5 Victoria De Angelis s prijateljicama - 1 +11 Victoria De Angelis s prijateljicama - 6 Celebrity Pobjednica Eurosonga s prijateljicama se skinula u toples, pa jednu od njih strastveno ljubila pred svima!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene