Vrijeme je za Mejaše

Tko su tamburaši u starkama?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Mejaši su pravo su osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni!

Možda ste i čuli za njihov hit 'Zorica' no niste znali tko pjeva? Oni su Mejaši - tamburaši u starkama!

Pogledaj i ovo Mejaši u Australiji - 4 Kakva fešta! Mejaši zadivili australske Hrvate: "Nema do nas, uvijek ćemo naći način da se veselimo i držimo skupa."

Mladi Varaždinci od dvadesetak godina 'Zoricom' su izazvali pozitivne reakcije u cijeloj Hrvatskoj. Pogledi na YouTube-u rastu rapidnom brzinom, pa je 'Zorica' u ovo kratko vrijeme pogledana oko 600 000 puta, i tako se uvukla pod kožu svim generacijama diljem Lijepe naše.

>> Snimili hit za samo sat i pol vremena - Ovo morate poslušati!

Mejaši surđuju sa već svima dobro poznatim autorima, a to su Denis Dumančić, Fayo i Branimir Mihaljević. 'Previše ljubavi' i 'Uživajmo dok smo mladi' njihove su prve dvije pjesme kojima su se predstavili publici sa novim zvukom i izgledom.

Mejaši su se odvojili od dosadašnjih bendova na način da su promjenili standardnu postavu instrumenata i izgled; ovi tamburaši u svojoj postavi imaju bubnjeve, bass gitaru i elektro-akustičnu gitaru što do sada nismo imali prilike vidjeti kod tamburaša. Elemente pop-rocka možete čuti u njihovim pjesmama, a jedinstven izgled - izlizane traperice, karirane košulje i starke, u njihovim spotovima.

Mlade Mejaše podržava diskografska kuća Croatia Records s kojom su i potpisali ugovor. Momci vrijeme provode u studiju te zajedno sa autorima spremaju još novih pjesama.

Snimili su spot za pjesmu 'Zorica' u klubu Paladin u Čakovcu pod redateljskim vodstvom Filipa Dizdara,

Tko su Mejaši?

Tamburaški sastav "Mejaši" postoji od 2006. godine, a okupili smo se i počeli svirati kao članovi Centra tradicijske kulture Varaždin (nekadašnjeg KUD-a Varteks) iz Varaždina kod profesora tambure g. Dragutina Korena.

Voditelj benda Mejaši je Nikola Bosilj, a tu su i ostali članovi benda: Edo Drakulić, Emil Skomrak, Marin Šestak, Janko Zelić – Friščić, Denis Tkalčec i Tomislav Peček.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene