Tajna Zijada Gračića

Kako je legendarnom glumcu uspjelo održati 40 godina dugu besprijekornu karijeru bez ijednog skandala?

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Zijad Gračić - 2 Zijad Gračić - 1 Zijad Gračić - 3 +0 Zijad Gračić i Robert Budak (Foto: Teatar Exit) Galerija

Zijad Gračić uskoro će proslaviti četrdeset godina zvjezdane karijere. Iza njega su brojne sjajne kazališne uloge, ali i one na malim ekranima, gdje smo ga gledali u legendarnim serijama ''Putovanje u Vučjak'' i ''Ptice nebeske''. Kako mu je uspjelo ostvariti besprijekornu karijeru bez ijednog skandala, otkrio je Ani Veli za In magazin.

Iza Zijada Gračića je radno ljeto. S predstavom ''U zajedničkom stanu'' oduševljavao je publiku duž jadranske obale, a evo i savjeta koji bi dao svakom budućem glumcu.

''Mora prepoznati u sebi da je to posao koji zaista želi raditi, a kada ga počne raditi da se preda jer to je poziv, to nije posao, to je predaja, ali i da čuva svoju osobnost. Nedavno sam pročitao, i svidjela mi se ta rečenica, kad izgubiš obraz, onda nemaš više što izgubiti. Znači, s tim nečim ići kroz ovaj posao. Sve se vidi n pozornici. Znači, između titule dobar čovjek i dobar glumac, birate ovo drugo, ajmo reći - dobar čovjek'', govori Zijad. 

Prvi put na Dubrovačkim ljetnim igrama zaigrao je 1980. godine. 42 godine protekle su doista brzo pa mu se i danas čini kao da je to bilo jučer. Iza njega je perspektivna karijera bez ijednog skandala. 

''Jednostavno, ja sam imao tu sreću da sam  nakon Akademije samo prešo ulicu i došao u HNK. Trudio sam se biti samo u društvu ugodnih ljudi, a kada je došlo vrijeme, osnovao sam obitelj i svo vrijeme izvan kazališta najviše provodio s njima. Potekao sam iz takve obitelji, njegujem takvu obitelj i sada učim djecu da je to nešto najvrijednije u ljudskom životu, znači ne lunjati okolo, nego nakon psola doma, sve u svoje vrijeme'', priča Zijad. 

Jedno od najvećih životnih i karijernih iskustava stiglo je u doba korone, kada je prošao na audiciji za finski film i gotovo dva mjeseca proveo snimajući u Estoniji.

Cijeli razgovor i sve što je otkrio o tome, pogledajte u prilogu In magazina!

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Adriana Lima i Andre Lemmers Adriana Lima i Andre Lemmers Adriana Lima (Foto: Getty Images) Adriana Lima (Foto: Profimedia) +12 Adriana Lima (Foto: Profimedia) Celebrity Bivša srpska snaha u 42. godini dobila dijete s novim dečkom, izabrali su mu pomalo neobično ime

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Aniston Jennifer Aniston Jennifer Aniston - 4 Jennifer Aniston - 2 +4 Jennifer Aniston Celebrity Holivudska miljenica objavila fotografiju ispod tuša, a za to je imala dobar razlog: "Jedva čekamo!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene