mit mode

Umjetnički spektakl koji pobuđuje maštu očarao poznate Hrvate, evo kako to izgleda kad se sretnu svjetovi mode!

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Dimitrije Popović izložba - 7 Dimitrije Popović izložba - 6 Dimitrije Popović izložba - 5 Dimitrije Popović izložba - 4 Dimitrije Popović izložba - 3 Dimitrije Popović izložba - 2 Dimitrije Popović izložba - 1 Dimitrije Popović - 7 Dimitrije Popović - 6 Dimitrije Popović - 5 +4 Dimitrije Popović - 4 Galerija

Modni glamur i umjetnički spektakl spojili su se u događaj koji pobuđuje maštu na izložbi Dimitrija Popovića. Mit mode pretvorio se u gala događaj koji je očarao zvijezde. Kako to izgleda kada se sretnu svjetovi mode, umjetnosti i glamura dostojni crvenog tepiha, otkriva Ana Vela za In magazin.

Radovima kojima je na izložbi Mit mode Dimitrije Popović postavljao pitanja o ženskom tijelu u modnim spektaklima, zaintrigirao je uzvanike.

''Ja ovu instalaciju vidim kroz ljepotu, ženske potpetice, međutim, mi žene se uvijek moramo boriti za nešto, ako je ovaj metak simbol borbe za majčinstvo, posao, za emancipaciju, za bilo što što jedna žena kroz život mora stvoriti je određena borba, ne znam li gospodin Dimitrije mislio na to, ali ljepota potpetice je svakako za pohvaliti'', rekla je Ivana Delač. 

Na izložbi je održan i performans Modni kavez Branke Vučetić Atletić, jedne od rijetkih Hrvatica koja je imala čast biti dio tima velikog Pierra Cardina.

''Moda nije samo odjeća, moda je način komunikacije, danas imamo samo moderne telefone, moda je način kako živimo, sve oko nas je moda, i mi vječito mislimo kako smo mi slobodni i kako moda s nama ne upravlja, a mi imamo samo jednu virtualnu slobodu, a to je da uzmemo ono što nam moda ponudi'', govori Branka Vučetić Atletić, ravnateljica učilišta. 

Tihana Harapin Zalepugin modu shvaća doista ozbiljno.

''Kako se ujutro namontiramo, takav će nam biti dan, ako krenemo s podrapanom čarapom, nemojte, uzmite pet minuta i obucite novu čarapu jer dan neće biti dobar'', poručila je Tihana. 

Modom izražavamo kreativnost i identitet. Upravo zbog toga ona postaje sredstvo umjetničkog izražavanja, kao što je to slučaj s jedinstvenim stilom našeg art modela Josipa Joška Tešije, koji je održao performans Ja sam koji jesam.

Izložbu Mit mode možete pogledati u galeriji Bačva do 25. veljače.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene