Vrhunski doživljaj

Tjedan izraelske kulture: Život nije lagan, smijeh je lijek

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Prošlog je vikenda započeo Tjedan izraelske kulture u Zagrebu, i to u velikom stilu - gostovanjem svjetski poznatog izraelskog redatelja te jednog od najpoznatijih izraelskih koreografa.

Gledajući Tjedan izraelske kulture u Zagrebu, čini se kako su Izraelcima kultura i umjetnost na prvom mjestu. Oni se kroz navedeno žele predstaviti te druge naučiti ponešto o sebi. Sve je počelo izraelskim filmom 'Svijet je zabavan' svjetski poznatog redatelja Shemija Zarhina.

'Ako me pitate mislim li da je svijet smiješan. Vjerojatno ne. Vrlo je tužan i depresivan, ali mi ga činimo smiješnim jer to želimo i moramo', priža Zarhin.

>> Zrinka Cvitešić briljirala u Londonu: Britanski mediji i kritika oduševljeni

Upravo je smijeh, odnosno mogućnost da se svemu nasmiju, ono što izraelski umjentici ističu kao glavnu karakteristiku svojih sunarodnjaka. Život u toj zemlji nije lagan, ali na to oni imaju svoj odgovor - humor i, dakako, umjetnost.

Život slave svojom umjetnošću, u prvom redu plesom. Nije tajna da su Izraelci jedni od ponajboljih plesača i koreografa na svijetu. Sinoć su se u to imali priliku uvjeriti i Zagrepčani u dupkom punom HNK gdje su Izraelci izveli predstavu 'Kerber' o mitološkom troglavom psu.

Pogledajte kako je bilo u prilogu inMagazina!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene