Životne mudrosti

Tereza, Drago i Jimmy otkrili svoje recepte za dugovječnost: ''Najbolje sve zapiti pa kaj ostane ostane''

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Tereza Kesovija Jimmy Stanić i supruga Drago Diklić +0 Dobitnici nagrade Nova ploča Galerija

Kako i s 85 ili čak 93 biti vitalan i pun energije, dobro znaju glavni akteri naše iduće priče: Tereza Kesovija, Drago Diklić i Jimmy Stanić. Ovog su tjedna nagrađeni za izuzetan doprinos diskografiji i glazbenoj kulturi. Kad se na jednom mjestu okupe ovakvi velikani naše glazbene scene, to ne može proći bez mnogo smijeha, ali i savjeta za dugovječnost, koje vam donosi naša Julija Bačić Barać za In magazin.

Jimmy Stanić 93, Drago Diklić 85 i Tereza Kesovija 84 godine. Tko je vedrijeg duha, vitalniji i više raspoložen za pjevanje, teško je procijeniti. Jer godine ovoj trojki zaista ništa ne znače.

Pogledaj i ovo showbuzz TREBA TO ZNATI Iskusni šarmeri otkrili metode zavođenja: ''Išao sam na sažaljenje''!

Okupili su se na dodjeli nagrada "Nova ploča", koje im je Hrvatska diskografska udruga dodijelila za izuzetan doprinos diskografiji i glazbenoj kulturi.

''Kažu za životno djelo - to znači da si već na putu da malo da odeš ko što bi Indijanci rekli - u vječna lovišta'', šali se Drago. 

''Lijepo je to kad se netko sjeti takvih ljudi koji su već u godinama oni, su nešto stariji  od mene'', rekla je Tereza. 

''Njima treba dok smo živi, dok im još možemo reći hvala i zapljeskati dodjeljivati nagrade'', kaže Želimir Babogredac. 

''Ja se nadam da će još u budućnosti biti ovakvih nagrada'', dodao je Jimmy. 

'''Ja bi rekla tri frtalja te nagrade pripada meni, 1/4 je njegova'', kaže Barbara Stanić. 

Jimmyju Staniću na dodjeli je društvo radila supruga Barbara, s kojom se oženio kad mu je bilo 60.

''Ne mogu se požaliti, dobar je, dobro zarađuje kaj bi ja više tražila. Ja sam udovica nažalost bila kad smo se mi upoznali, ali te godine što smo zajedno proveli stvarno su divne'', rekla je.

Nagrada ''Nova ploča" dodjeljuje se za posebna dostignuća na području domaće glazbene industrije, a Tereza kaže da, bez obzira na sve uspjehe, slavi nikad nije dala da je ponese.

''Zato što sam normalan čovjek i što sma tako odrastala, a i bila odgajana i u siromaštvu i u jednostavnosti, u prisnosti s ljudima i jednostavno mi ne pada na pamet da budem prepotentna, ne pada mi na pamet da kažem ja, ja ja pa ja ja, ne!'', kaže Tereza. 

Lijek protiv starenja otkrio je Jimmy Stanić, koji će u siječnju navršiti 94 godine i još uvijek nastupa. A koji je to lijek?

''Glazba'', rekao je kratko. 

Drago Diklić ima svoju metodu kako ostati vitalan.

''Ja sam igram bridž,a bridž je za mozak jako dobar, a kažu da dok mozak funkcionira da dotle i čovjek funkcionira i kažu za bridžiste da žive u prosjeku 7 godina duže od ovih običnih smrtnika. Ja se ne dam još još uvijek je onako kako ja hoću za sada. Sad smo upravo proslavili 67. obljetnicu mature s mojim dečkima. Bilo nas je 8'', ispričao je Drago. 

A tko je pjevao Dragi na maturalnoj '56. godine?

''Na mojoj maturalnoj je pjevao Jimmy'', otkrio je Drago. 

Je li za dugovječnost najvažnije biti bez poroka?

''Ma ne, nisam ja bez poroka, pa život je jednokratna pojava je l' tak, a to nije razlog da mi nekaj ne popijemo ne'', kaže Drago. 

''To su geni, tata, mama, baka, ja se nadam da ćemo se još viđati na ovakvim krasnim mjestima. Umjeren u jelu i piću pušio sam, oduvijek pušim, ali nikad nisam pretjerao'', otkrio je Jimmy. 

Glazbi su posvetili svoje živote i danas najviše uživaju pjevajući, a od ove trojke zaista mnogo mudrosti možemo naučiti.

''Na kraju najbolje je sve zapiti pa kaj ostane ostane'', zaključio je Drago.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene