Sve za djecu

Siniša Cmrk se vraća: 'Uopće mi ne smetaju etikete'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nekad vrlo popularan televizijski voditelj Siniša Cmrk izdao je svoju prvu knjigu. No, ne planira stati samo na tome. Kaže, došlo je vrijeme da iz ladica izvuče i ostale svoje rukopise.

Za Sinišu Cmrka objavljivanje knjige bila je tek maštarija koja dugo leži na duši, zatim se pretvorila u igru sa zrncima ozbiljnosti, a danas se Cmrkov 'Nulti sati' može naći ukoričen na odjelu dječje književnosti.

Pogledaj i ovo Eric Vidović Uspješan i u SAD-u! Sjajno novo ime zvjezdanog glazbenog neba, Eric Vidović sprema se pokoriti domaću scenu!

Ovim odvažnim potezom, svojom prvom izdanom knjigom, kaže, iznenadio je samog sebe, ali i svoje najmilije. Za temu knjige nije se bilo teško odlučiti. Problemi klinaca su, kaže, oduvijek isti. Oni školski, ali i ljubavni.

'Išao sam gledat jel se budem ja vidio na polici. Glupo, tašto i bezveze. Onda sam rekao, tu nekaj ne štima. Ili si se prodao ili si izgubio gušt, ali uzmi knjigu u ruke. Uzeo sam i bilo mi je toplo, i prešao sam most između vlastite egotripije i želje da nešto kažem', priča Siniša.

>> Sanja i Jasmin Agić: 'Sad ponosno možemo reći da ćemo bit roditelji još jednog dečkića'

Ne samo da je nešto javno rekao i to otisnuo na bijeli papir već su glavni junaci njegove knjižice i oživjeli. Naime, Cmrk je oformio RBB bend, baš poput onog u svojoj, kako joj tepa, črčkariji. Osim dobre zabave i provoda, glavna svrha ovih mladih repera je i pjesmom se zalagati za životne vrijednosti, boriti se za identitet i promovirati školu kao osnovni okvir odrastanja.

'Ja sam od malena bio čudnovati kljunaš, sviđa mi se to. Uopće mi ne smetaju etikete. Moram parafrazirati jednog našeg dobrog prijatelja koji kaže, kompa, kad ti netko nešto prišije, bolje da im se čini nego da je', zaključio je Siniša.

Sada kada se okuražio, Cmrk planira iz svojih ladica izvući i neka druga djela, ona za odrasle, pomoću kojih želi poslati svoju poruku svijetu. A u nastajanju je i drugi nastavak ove dječje zbirke. No, ni ovog štiva ne bi bilo da ga na to nije nagovorio veliki književnik i prijatelj Miro Gavran. Ipak, srce mu je na mjestu kada zna da je zeleno svjetlo dobio od djece, za koju kaže da su njegov osnovni medij:

'Ja vjerujem da je optimizam nešto s čime se čovjek rađa i stime i umire, a sve između je programirano i nastoji čovjeka umanjiti i kako bi ga se kontroliralo. Zato treba taj dan, a za mene je to svaki', naglašava Cmrk.

Pogledajte prilog inMagazina!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene