Išao na radne akcije

On je Hrvat, a to nitko nije znao! Megazvijezda 80-ih čak i govori hrvatski jezik

Gazebo (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Gazebo (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Gazebo (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Gazebo (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Gazebo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Gazebo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 +0 Gazebo (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Planetarno poznati glazbenik Gazebo nikada nije nastupao u zemlji svoje majke. Evo prijedloga turističkim zajednicama kad biraju izvođače, primjerice, za nastupe u novogodišnjoj noći.

Zahvaljujući pjesmi ''I Like Chopin'', koja je 80-ih godina prodana u više od 10 milijuna primjeraka diljem svijeta, Paul Mazzolini, poznatiji kao Gazebo, danas ima status legende među obožavateljima ''italo disco'' glazbe. 80-ih je na top-ljestvicama iza sebe ostavljao imena poput Paula McCartneya, Michaela Jacksona, Stinga i mnogih drugih glazbenih velikana. I dok je s njegovim glazbenim opusom naša javnost dobro upoznata, činjenica da mu je majka porijeklom Hrvatica te da je s obitelji živio u Zagrebu gotovo je nepoznata.

''Moj otac je radio u talijanskom konzulatu u Zagrebu. Imam obitelj tu, baka je u Zagrebu. Sjećam se puno trenutaka dok je bila Jugoslavija. Bio sam mali, išao sam na radne akcije od '76. godine. Radne akcije su bile teške, ali tu sam upoznao svoju prvu ljubav'', otkriva Gazebo.

Kao sin diplomata, Paul se s obitelji često selio. Rođen je u Libanonu, živio je i u Danskoj, Francuskoj, Engleskoj te, poput pravog kozmopolita, u svakoj zemlji u kojoj je boravio, naučio je jezik.

''Ja sam radio u restoranu kao konobar u Londonu, po noći bih svirao u pubu'', otkrio nam je glazbenik čije pjesme i danas pune radijske etere.

U vrijeme najveće popularnosti Paul je često posjećivao Zagreb, u kojem i danas žive njegovi rođaci. Tadašnji Jugoton pozvao ga je na suradnju sa, u to vrijeme jednako popularnim bendom, Plavim okrestrom.

''Oni su bili mlađi su od mene! U strahu su bili pa smo počeli biti dobri prijatelji, došao sam na promociju ploče koja je imala čudno ime Smrt fašizmu. Ja sam upoznao jugoslavenski bend Bijelo dugme'', govori Gazebo koji dobro poznaje glazbenu scenu ovih prostora.

Njegove su pjesme kopirali mnogi, a bendovi poput Pet Shop Boysa priznali su kako je upravo Gazebo utjecao na njihov glazbeni smjer. U svojem je poslu uvijek bio profesionalan i, za razliku od mnogih slavnih glazbenika, nikada nije zakoračio na "mračnu stranu".

Paul, odnosno Gazebo, u Hrvatskoj nikada nije nastupio. U Lijepoj Našoj posljednji je puta bio prije 10 godina.

Što je još otkrio, pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene