Hvalevrijedan potez

Kakve su sestre Boudoir bile kao djevojčice i zašto se Martina odlučila okušati i u ilustraciji?

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Martina Čičko Karapetrić i Hela Čičko Slikovnica Djevojčica i čarobna - 1 Slikovnica Djevojčica i čarobna - 2 Martina Čičko Karapetrić Sestre Boudoir (Foto: Zvonimir Ferina) In Magazin: Martina Čičko Karapetrić Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić (Foto: PR) Martina Čičko Karapetrić i Đurđica Vorkapić (Foto: PR) +0 Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić (Foto: Iva Znaor, Helena Balaž) Galerija

Djevojčica i čarobna ploča prava je obiteljska slikovnica. Martina Čičko Karapetrić ju je ilustrirala, njezina majka napisala tekst. Dio inspiracije za ovu bajku, mama dizajerica je pronašla u svojoj djeci. No ne samo u njima, već u svim mlađim naraštajima koji mnogo vremena provode ispred ekrana.

Djetinjstvo sestara Boudoir bilo je potpuno drugačije od onog kakvo danas imaju njihova djeca. Prepuno kreativnih igara te bez mobitela i ostalih malih i velikih ekrana.

''Mi smo brale cvijeće, igrale se placa, uvijek smo našle nekaj kaj ćemo se igrati da bude zanimljivo i zabavno'', priča Martina. 

S obzirom na to da im je majka cijeli život radila u knjižnici, ni knjiga nikad nije nedostajalo. A baš ta ljubav prema pisanoj riječi, Martinu je potaknula i na njezinu prvu slikovnicu. Ideja je godinama ležala u ladici, a tek onda kada je mama Hela za njezine ilustracije napisala priču, rodila se bajka Djevojčica i čarobna ploča.

Ono iskreno nikad ne treba različite filtere.

''Na kraju života nitko neće brojati lajkove, nego će se prisjećati stvarnih situacija, putovanja, dostignuća'', kažu. 

Morana je jedna od prvih koja je imala priliku pročitati autorsko djelo svoje majke i sestre.

''Ja sam toliko ponosna na Martinu i jako mi je lijepo što se odlučila na taj projekt i lijepo je vidjeti što se nas dvije iako 20 godina skupa radimo, možemo i individualno razvijati u kreativnom smislu na raznim platformama'', kaže Morana. 

Odjenuvši priču u bajkovito ruho, Martina je očito pronašla još jedan način za izražavanje svoje kreativnosti. A koliko joj je stalo do svake stranice, najbolje ukazuju ilustrirani detalji iz slikovnice.

Ova problemska slikovnica svojerstan je podsjetnik na važnost pisane riječi, ali i prave životne vrijednosti.

''Jednostavo uživati u životu i uzeti maksimalno što se od života može'', zaključile su.

Pogledaj i ovo showbuzz nova kolekcija Novom kolekcijom naziva Divided Bipolar Cat Disorder Boudoirke slave sva lica žene

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene