Tradicionalna akcija

Veliko srce domaćih dizajnera: U njihovim kreacijama na maturalnim zabavama zablistat će djeca koja su o tome mogla samo sanjati: ''Van sebe sam!''

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Maturalna zabava - 5 In Magazin: Maturalna zabava - 4 In Magazin: Maturalna zabava - 3 In Magazin: Maturalna zabava - 2 +0 In Magazin: Maturalna zabava - 1 Galerija

Maturalna zabava noć je koju većina pamti do kraja života pa je logično da na njoj svi maturanti žele zablistati. Neki tu mogućnost, nažalost, nemaju. Upravo zato domaći dizajneri udružili su snage te maturantima iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi poklanjaju haljine i odijela za maturalnu. Priču donosi naša Dijana Kardum.

Domaći dizajneri ukrstili su snage te oraspoložili maturante iz domova za djecu koji će u njihovim odijelima i haljinama zablistati na svojim maturalnim zabavama. Sve je krenulo s klasičnim pripremama. Prvo šminka i frizura.

''Ono uzbuđena, jednostavno van sebe sam'', priznala je Antonija Anić.

''Pa napeto je, dosta napeto jer svi hoćemo ok izgledat, svi hoćemo pokazat kako smo se dotjerali'', dodaje Roman Balog.

A potom je uslijedio izlazak na pistu. Ova modna revija održana je s posebnim emocijama. Nosilo ju je naime 16 djevojaka i 11 mladića iz institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske.

''Osjećaj je elegantan, ne znam što da kažem, ja se osjećam udobno'', rekao je Željko Mitrović.

Koliko je ovim mladim ljudima važna potpora kroz život, zna i Zaklada Hrvatska za djecu koja već 6. godinu organizira ovaj događaj.

''S druge strane postojali su dizajneri, modne kuće koji su bili voljni svoje kreacije i svoje proizvode donirati. Evo tako smo došli na ideju i osnaživanju tih mladih ljudi i omogućiti im jedan dan iz bajke, jedan iskorak iz njihove dnevne rutine jer oni su večeras zapravo zvijezde svog dana, svoje godine i doista se iskreno vesele ovom trenutku svi su uzbuđeni'', rekla je Renata Gubić.

Uzbuđenje nisu skrivali ni dizajneri, koji su s maturantima i maturanticama odabrali sve potrebno kako bi zablistali.

''To je sad iz naše nove kolekcije haljina je na preklop ali nije naša klasična, malo je donji dio više dimenzioniran. Jako je ženstvena, nježna, 3D je zapravo uzorak, radi se o cvjetićima i bijela je'', govori dizajner Antun Tin Brišar.

''Prekrasna, mislim sve su maturantice prekrasne. Mislim da je to najljepša životna dob i da bi sve u tome trebale uživati jer je to taj trenutak kad izgledaš najbolje u životu'', priznala je Snježana Schillinger.

''Ja se uvijek trudim za ajmo reć jedan od najvažnijih dana u odrastanju jedne tako mlade osobe ispunit upravo želje te osobe. Tako da samo sugeriram, ali ne guram previše svoje'', dodala je Lana Puljić.

Lana sudjeluje od samog početka, točnije, svih šest godina. A posebno je ponosna kad prije revije zaviri u backstage i vidi sreću na njihovim licima.

''Uvijek mi je lijepo vidjet njih onako sređene, sa šminkom, frizurom, onako jako uzbuđene prisjetim se i svoje maturalne večeri. Uvijek kad sam s njima onda mi je to ono kao baš je poseban osjećaj.''

Odijela i haljine domaćih dizajnera koje su odabrali nosit će i na svojim maturalnim zabavama koje im tek slijede. Zato su se haljine pomno birale.

Ova maturalna revija samo je jedan od dokaza snage ovih mladih ljudi, koji sada iz školskog razdoblja prelaze u jedno novo životno doba.

''Poslije škole bih htjela upisati tečaj za kako se zove, za nokte, za pedikuru i to je ono s čime se želim cijeli život baviti'', rekla je učenica Antonija.

I dečki su s druge strane vrlo odlučni.

''Želim nastaviti raditi u svojoj struci i ništa, idemo dalje!'' dodao je Roman.

I baš tako, sa svim kvalitetama, jačinom i sposobnošću koje su pokazali, samo hrabro dalje.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Većeslav Holjevac Vlatka Pokos - 5 Vlatka Pokos - 3 Vlatka Pokos - 2 +27 Vlatka Pokos - 1 Celebrity Poznato je koga ljubi Vlatka Pokos, novi odabranik nasljednik je ugledne zagrebačke obitelji: "Istina je, dogodilo se..."

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Damir Tomljanović Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović Melkior Bašić, Damir Tomljanović, Stjepan Vukadin Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović +25 Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović Celebrity Član žirija MasterChefa koji napušta show nije mogao sakriti zahvalnost u emotivnoj objavi: "Malo je reći koliko vas cijenim i poštujem..."

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene