Čarobno putovanje

Daniela Gračan otkriva zašto suprug Nenad nije otputovao s njom u Jordan: ''Ako tako neku destinaciju odaberem...''

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Daniela Gračan - 1 In Magazin: Daniela Gračan - 2 In Magazin: Daniela Gračan - 3 In Magazin: Daniela Gračan - 4 In Magazin: Daniela Gračan - 5 In Magazin: Daniela Gračan - 6 In Magazin: Daniela Gračan - 7 Danijela i Ema Gračan - 3 Danijela i Ema Gračan - 1 Danijela Gračan +4 Danijela Gračan Galerija

Avantura u Jordanu Danielu Gračan povela je pustinjskim stazama. Otkrila nam je detalje čarobnog putovanja na koje je otišla sa svojim kćerima. Zašto s njima nije bio njezin supurug Nenad Gračan, lijepa Kraljica Hrvatske koja uspjela osvojiti prestižnu titulu Kraljice svijeta, otkrila je Ani Veli za in magazin.

Putovanje predstavlja jedinstvenu priliku za istraživanje novih mjesta, upoznavanje različitih kultura i stvaranje nezaboravnih uspomena. A sve ovo i još mnogo više, ispunilo je nedavno putovanje Daniele Gračan i njezinih kćeri u Jordan.

''S obzirom na ovu situaciju današnju kojoj smo svi svjedoci, pitanje je kako će se dalje situacija odvijati i hoće li biti prilike za takvim putovanjem, tako da sam jako sretna da sam uspjela to doživjeti jer je zaista fascinantno'', rekla je Daniela. 

Jordan ih je očarao svojom jedinstvenom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama.

''Boravili smo u pustinji Wadi Musa gdje smo spavali u beduinskim kampovima, u ranu zoru izlazak sunca, letjeli smo u balonu'', prča. 

Pohvat je započeo rano ujutro. Iz beduinskog kampa satima su ih vozili pustinjskim stazama, kroz mrak, bez ikakvih cesta, kako bi stigle do uzletišta balona. Osjećaj lebdenja iznad jordanske pustinje dok sunce izlazi na horizontu, ostavio ih je bez daha.

''A da ne pričam kako je fascinantna Petra i riznica, stvarno je svjetsko čudo'', govori Daniela. 

Jedno od nevjerojatnijih iskustava bilo je plutanje u Mrtvom moru, najnižoj točki na površini Zemlje, gdje se zbog visokog saliniteta može plutati bez ikakvog napora. Osjećaj je to koji se ne zaboravlja.

''I ono što mi se jako sviđalo su ti korijeni naše vjere, brdo, nebo gdje je Mojsije vidio obećanu zemlju, rijeku Jordan, gdje je Ivan Krstitelj krstio Isusa'', govori Daniela. 

Daniela je i profesionalno vezana uz turizam. Profesorica je na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Ova doktorica znanosti autorica je niza znanstvenih radova, objavljenih u međunarodno priznatim časopisima.

''Mislim da se turizam ne uči samo iz knjiga, nego je to nekakav osjećaj, doživljaj, volim tako destinacije koje su neobične. Za razliku od mog supruga koji onda izbjegava putovanja s nama, njemu je to sve prenaporno, tako da smo samo nas tri cure putovale'', priča Daniela. 

Sa suprugom će uskoro proslaviti srebrni pir, a čini se da su međusobno poštovanje i razumijevanje i u ovom slučaju formula uspjeha.

''Njemu je glavni motiv odlaska na neko putovanje gastro destinacija, i ako tako neku destinaciju odaberem, on će se rado priključiti. Cure su na putovanju dobro društvo, ali ja sam ta koja napravi program i nekako se mislim kad smo tu, treba iskoristiti svaki trenutak, treba sve doživjeti. One nekako više vole lijepa mjesta na kojima bi se odmorile, predahnule, za razliku od mene, ja sam ta koja njima udara ritam'', govori Daniela.

Kaže kako je njezin favorit uvijek Hrvatska te kako smo nesvjesni ljepota koje nas okružuju. A što se istraživanja stranih destinacija tiče, Egipat je pri samom vrhu.

''Volim nekakve stvari koje imaju nekakvu priču, volim takav namještaj, volim takve stvari, nakit stari, kuća u kojoj živimo je stara vila, često razmišljam tko je prije mene živio u toj kući, i takve destinacije volim. Ne zanimaju me Maldivi, polja čaja me zanimaju, sad mi je jako interesantna vožnja vlakovima, vlakovi se sve više vraćaju u turistička putovanja'', ispričala je Daniela. 

Putovanje u Jordan pružilo je Danieli i njezinim kćerima priliku da otkriju tajne ove čarobne zemlje, a uspomene koje nose ostat će s njima zauvijek.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene