Opijum za muškarce!

Uz jednu od najfatalnijih glumica bivše države vezala se legenda koja se dugo prepričavala, a zahvaljujući zanosnoj ljepoti uspoređivali su je i s Avom Gardner!

Marija Baksa - 5 Marija Baksa - 5 Screenshot 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Marija Baksa - 1 Marija Baksa - 2 Marija Baksa - 3 Marija Baksa - 4 Marija Baksa - 5 Marija Baksa - 6 +0 Marija Baksa Galerija

Marija Baksa bila je jedna od najseksepilnijih glumica bivše države, a onda se preselila u Rim kako bi skupljala antikvitete. Svijet je napustila prije pet godina.

S dvadeset godina bila je zapažena zbog uloge u filmu "Bokseri idu u raj", no proslavila se sedamdesetih osobito zbog kontroverznih, slobodnijih uloga nabijenih erotikom.

Marija Baksa dugo je držala status jugoslavenskog seks-simbola, a ponajviše će zapamćena ostati po ulogama u filmovima "Kiklop", "Mlad i zdrav kao ruža" i "Davitelj protiv davitelja".

O njezinim glumačkim sposobnostima nije nikada bilo dvojbe, no Marija Baksa glasila je i kao jedna od najljepših žena u regiji.

Za njom su uzdisali mnogi muškarci, a o njezinoj ljepoti dugo je kružila i jedna legenda. Naime, muškarci su, navodno, sjedili po kafićima i odgrizali komade stolova kada bi ona prolazila Jevremovom ulicom u centru Beograda.

Zahvaljujući zanosnoj ljepoti i zelenim očima uspoređivali su je s Avom Gardner i Catherine Deneuve.

No njezino srce osvojio je samo jedan. Baksa je bila u braku s biznismenom Milojkom Veljovićem, s kojim je dobila kćer Taritu, koja i danas živi u Rimu, piše Blic.

Nakon što je veliki dio života provela u Beogradu, rođena Osječanka preselila se u Rim, a njezina druga velika ljubav bila je arhitektura, zbog koje je i otišla u Italiju. Sa studijem je došla gotovo do kraja, no nikad nije završila jer nije položila posljednja dva ispita.

Kako je ispričala početkom osamdesetih u intervjuu za Yugopapir, u Italiju je došla na nekoliko mjeseci s namjerom da odradi praksu za arhitektonski fakultet, no često su je posjećivali filmaši pa je na koncu potpisala trogodišnji ugovor s producentskom kućom slavnog Dine De Laurentiisa. Tad je imala priliku glumiti s Linom Venturom, Charlesom Bronsonom i Budom Spencerom.

Osim toga počela se baviti slikarstvom pa je u Italiji imala i samostalnu izložbu. Bila je poznata i kao kolekcionarka, a posebno mjesto u kolekciji imali su domaći slikari.

Pred kraj života Marija se vratila u Beograd, a 2019. godine mediji su javili da je preminula u svom stanu u glavnom gradu Srbije u 74. godini.

1/36 >> Pogledaji ovu galeriju Petar Grašo i Viktorija Rađa - 1 Petar Grašo i Viktorija Rađa - 2 Severina i Petar Grašo - 8 Petar Grašo - 1 +31 In Magazin: Petar Grašo - 5 Celebrity Grašo uživa na skijanju s poznatom Hrvaticom koja je objavila njihove zajedničke fotografije, a svi se pitaju gdje je Hana!

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole Eggert - 1 Nicole Eggert - 2 Nicole Eggert - 3 Nicole Eggert - 4 +19 Nicole Eggert - 9 Nekad i sad Bivša seks-bomba snimljena prvi put nakon tužnih vijesti o zdravlju, nimalo lak život ostavio je traga i na njezinu izgledu

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene