dostojna nasljednica

Kći našeg pokojnog glumačkog para krenula je stopama svojih roditelja, koji bi danas sigurno bili ponosni na nju!

Tena Nemet Brankov Tena Nemet Brankov Marko Prpić/Pixsell 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Tena Nemet Brankov Tena Nemet Brankov Tena Nemet Brankov Tena Nemet Brankov Tena Nemet Brankov Tena Nemet Brankov Tena Nemet Brankov Tena Nemet Brankov Tena Nemet Brankov Tena Nemet Brankov +0 Tena Nemet Brankov Galerija

Tena Nemet Brankov kći je pokojnog glumačkog para Marine Nemet i Slavka Brankova, koji su ostavili veliki trag u hrvatskom glumištu.

Nagrađivana filmska i kazališna glumica Tena Nemet Brankov (29) slavila je i na dodjeli nagrada 36. Gavellinih večeri, gdje je predstava "Što na podu spavaš", u kojoj glumi, proglašena najboljom.

Tena je kći našeg pokojnog glumačkog para Marine Nemet i Slavka Brankova, koji su imali velik utjecaj na njezin odabir karijere.

"Odrasla sam u umjetničkoj obitelji u kojoj se njegovala ljubav prema kazalištu, filmovima, knjigama i dobroj glazbi, to je ono što me oblikovalo i usmjerilo. Teško mi je zamisliti da nisam glumica", ispričala nam je jednom prilikom.

Njezin otac Slavko preminuo je 2006. u zagrebačkoj bolnici Jordanovac od raka pluća. Legendu hrvatskog kazališta i televizije proslavila je serija "Smogovci", u kojoj je glumio šarmantnog prevaranta Crnog Džeka.

Zloćudna bolest odnijela je život i Tenine majke Marine, koja je preminula 2010. godine. Jedna od njezinih prvih uloga bila je u legendarnom filmu "Družba Pere Kvržice" iz 1970. godine, kada joj je bilo sam 10 godina. Za ulogu Ruže, majke koja ostaje bez djeteta, proglašena je Gavellinom najboljom glumicom u 2010.

Iako su se Slavko i Marina rastali, bili su ostali dobri prijatelji.

Tena je svoj glumački debi ostvarila u kazališnoj predstavi "Fine mrtve djevojke", u kojoj je, među ostalim, morala i poljubiti kolegicu Natašu Janjić. Ispričala nam je kako pamti to iskustvo.

"To je bila moja prva profesionalna predstava, pamtim to kao nezaboravnu vožnju u adrenalinskom parku. Uskočila sam u ulogu umjesto Ivane Roščić, imala sam 21 godinu i sve mi je djelovalo nestvarno, fanatički sam obožavala tu predstavu, gledala je više puta kao i istoimeni film, a u tom trenutku činilo mi se kao da ostvarujem sve svoje snove! Poljubac s Natašom pamtim kao mjesto u predstavi gdje bih se odmarala i dobivala potporu i ohrabrenje od nje u iznimno stresnoj situaciji", prisjetila se.

Već za svoju prvu ulogu u filmu "Trampolin" osvojila je Zlatnu Arenu, a otad je dobila još dosta nagrada.

Gledali smo je i u hit-seriji Nove TV "Kumovi" kao Valentinu, bivšu ljubav Janka, kojeg glumi Momčilo Otašević.

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Lara Biloš - 2 Lara Biloš - 3 Lara Biloš - 4 Lara Biloš - 6 +18 Lara Biloš - 8 Celebrity Veselu Slavonku s mentorom Stjepanom povezala je tema koja je u našem društvu još tabu: ''Smatram da se o tome treba više govoriti...''

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Ante Gelo i Jelena Perčin Ante Gelo i Jelena Perčin Ante Gelo - 2 Ante Gelo, Lovro Juraga, Nikša Kušelj, Jelena Perčin, Iva Jerković Oreški, Iva Mihalić, Filip Vidović +23 Jelena Perčin - 2 Celebrity Jelena Perčin uhvaćena u intimnim trenucima s našim glazbenikom za kojeg se šuška da joj je novi dečko!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene