Prisjetila se života s njim

Udala se za najvećeg narkobosa s 15 godina, a već prije toga natjerao ju je na djelo koje ledi krv u žilama

Pablo Escobar i Maria Victoria Henao - 1 Pablo Escobar i Maria Victoria Henao - 1 Profimedia 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Pablo Escobar i Maria Victoria Henao - 2 Pablo Escobar i Maria Victoria Henao - 1 Maria Victoria Henao Pablo Escobar i Maria Victoria Henao - 2 Pablo Escobar i Maria Victoria Henao - 3 Pablo Escobar Pablo Escobar i Maria Victoria Henao - 4 +0 Pablo Escobar i Maria Victoria Henao - 1 Galerija

Pablo Escobar u životu se jednom ženio, a njegova supruga imala je jedva 15 godina kad su se vjenčali, evo gdje je danas Maria Victoria Henao.

Kolumbijski narkobos Pablo Escobar imao je jednu veliku ljubav u životu, a njegova supruga pristala je udati se za njega dok još nije ni bila punoljetna.

Iako su joj roditelji branili, Maria Victoria Henao toliko se zaljubila u Pabla te su pobjegli od njene obitelji i vjenčali se 1976. godine.

''Upoznala sam Pabla kad sam imala 12, a on 23 godine'', napisala je ona u svojim memoarima "Gospođa Escobar: Moj život s Pablom".

''On je bio prva i jedina ljubav mog života. Udala sam se za njega u crkvi, a vjerovala sam da se bračni zavjeti moraju poštovati.''

Kako je pisala, Escobar je davao sve od sebe da je zavede, kupio joj je žuti bicikl i pjevao joj serenade.

''Trudio se da se osjećam kao princeza, a ja sam bila uvjerena da je on moj princ'', rekla je Maria.

Međutim, nije sve bilo bajkovito. Sama činjenica koliko je Maria imala godina, dok je Escobar bio odrastao muškarac, dovoljna je da ovo ne bude ljubavna priča, već priča pune jeze. I sama Maria ju je tako doživjela u jednom trenutku, iako je bila očarana i zaljubljena.

Već s 14 godina, Maria je ostala trudna. Kako je bila premlada, ona nije u potpunosti razumjela šta se događa s njom, ali je Pablu, čovjeku u tridesetima koji je pažljivo planirao svaki korak, sve bilo kristalno jasno, a onda ju je odmah odveo na pobačaj u jednu ilegalnu kliniku. Žena koja je izvela prekid trudnoće rekla je da joj radi nešto što će spriječiti da zatrudni u budućnosti.

''Osjetila sam snažnu bol, ali ništa nisam mogla nikome reći. Samo sam molila Boga da sve bude gotovo'', sjeća se Maria.

Usprkos traumi koju je doživjela, pristala se udati za njega već sljedeće godine.

''To je bila noć nezaboravne ljubavi koja ostaje tetovirana u mojoj koži kao jedan od najsretnijih trenutaka u mom životu'', opisala je prvu bračnu večer.

''Željela sam da vrijeme stane, da uživamo zauvijek u toj bliskosti.''

U trenutku kada su se vjenčali, Escobar je iza sebe već ostavio sitne zločine i prekršaje koji su obilježili njegovu mladost i već je bio u prvoj fazi izgradnje svog narko-carstva.

''On je odgajan u kulturi muških šovinista, u kojoj su žene učene da prate svoje muževe bez pogovora. Ja sam odrastala tako što me je Pablo oblikovao da budem njegova supruga i majka njegove djece, da ne postavljam pitanja i ne preispitujem njegove odluke, da okrećem glavu'', ispričala je u svojoj autobiografiji.

1977. godine rodio im se sin Sebastian, a 1989. dobili su kći Manuelu.

U prvim godinama braka, Marija nije točno znala čime se njen suprug bavi. Uskoro je shvatila da se za kratko vrijeme u njihov dom slijevaju ogromne svote novca. No, željela je uživati u bogatstvu, a Pablo ju je obasipao skupim poklonima i vodio na putovanja. Međutim, sve ju je više izjedalo porijeklo novca koji im je omogućio lagodan život. Tada su počele i brojne Escobarove afere, a u jednom trenutku čak je imao i svoj "momački stan" u njihovom obiteljskom domu i u njemu dočekivao brojne ljubavnice.

''Tračevi o preljubima bili su konstantni i, moram priznati, bolni za mene. Sjećam se da sam plakala čitave noći dok sam čekala zoru'', pisala je Marija.

Escobarov kartel je rastao, zločini su bili sve brutalniji, a Marija više nije mogla ignorirati njegov paralelni život. Bilo je sve izvjesnije da su njegovi dani odbrojani, sve je češće bio u progonstvu, a pred sam kraj Maria i njihova djeca morali su nositi povez preko očiju kad bi mu išli u posjetu dok se on skrivao u "sigurnim kućama". Strahovala je za njega, strahovala je za djecu, strahovala je za svoj život. A onda joj je Escobar 1993. rekao da s djecom mora preseliti u kuću koju štiti vlada.

U prosincu iste godine, Escobar je u Medelinu ubijen od strane kolumbijske policije. Dok je svijet slavio smrt najozloglašenijeg vođe narko-bande u povijesti, Marija i njena djeca su u tišini oplakivala njegov odlazak. Nakon toga, uputili su se u Argentinu i promijenili su imena, a ona se predstavljala kao Viktoria Henao Vellejo.

1999. godine, Maria i njen sin Huan Pablo uhapšeni su zbog sumnji o pranju novca i u pritvoru su proveli nekoliko mjeseci. Nakon puštanja na slobodu, Maria je tvrdila da je zatvorenica u Argentini samo zato što je Kolumbijka. Skoro dva desetljeća po izlasku iz pritvora, Marija je izbjegavala javnost. Međutim, proteklih godina počela govoriti o svom životu s najpoznatijim narko-šefom, a njezini memoari privukli su puno pozornosti.

Ona se i danas ne miri s užasnim stvarima koje je Pablo činio u godinama koje su proveli zajedno. U knjizi je rekla da osjeća ogromnu tugu i sram zbog bola koji je njen muž izazvao, ne samo njihovoj obitelji već cijeloj Kolumbiji.

U intervjuu koji je 2018. dala za W Radio, ona se javno ispričala za svoju šutnju.

''Tražim oproštaj za ono što sam radila u mladosti'', rekla je i dodala da ona nije bila članica kartela, kao i da nije uživala u plodovima Escobarovog "rada", kako se to obično vjeruje.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Lana Jurčević - 1 Lana Jurčević - 2 Lana Jurčević - 3 Lana Jurčević - 1 +25 Lana Jurčević - 2 Celebrity Lana Jurčević u novom videu pokazala kćerkicu i nježne trenutke s njom: ''Prelijepo te vidjeti ovako sretnu!''

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Zlatko Dalić sa suprugom - 1 Zlatko i Davorka Dalić - 5 Zlatko Dalić - 4 Zlatko i Davorka Dalić - 2 +23 Davorka Dalić - 1 Celebrity Rijedak izlazak izbornika Dalića i lijepe supruge, zajedno su još od srednje škole, a svoje carstvo izgradili su od nule!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene