Tužna vijest

U 81. godini preminula naša legendarna pjevačica Elvira Voća, ostvarila je zavidnu karijeru dulju od 50 godina!

Elvira Voća - 4 Elvira Voća - 4 Matija Topolovec 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Elvira Voća - 4 Elvira Voća - 5 Elvira Voća - 3 +0 Elvira Voća - 2 Galerija

Pjevačica Elvira Voća preminula je u 81. godini.

Naša legendarna pjevačica zabavne glazbe i doajenka Festivala kajkavskih popevki u Krapini Elvira Voća preminula je u 81. godini, prenosi Zagorje.com za koji je tužnu vijest potvrdio izvor blizak obitelji.

Elvira je domaćoj javnosti bila najpoznatija po brojnim nastupima na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, na čijoj se pozornici pojavila čak 40 puta. 

Imala je čast nastupiti i na prvom festivalu davne 1966. godine, kada je pjevala dvije popevke, onu Viktora Crneka "Zagorska klet" i popevku Ivice Stamaća "Gda niesi tu" u duetu s Anicom Zubović. Njezine najpoznatije popevke su "Zagorske steze" iz 1972. godine i kajkavski evergreen "Venček za Zagreb" iz 1994. godine te popevka "Zagorje moje zeleno". Na festivalu je posljednji put nastupila 1998. godine s vlastitom skladbom "Zvoni nam čuvaju senje", za koju je uglazbila tekst Drage Britvića.

Elvira se glazbom počela baviti sa 17 godina kada se na nagovor prijateljica prijavila na "Prvi pljesak" i pobijedila. Iste je godine osvojila prvo mjesto na reviji Večernjeg lista, a kada je upoznala i pijanista Stjepana Mihaljinca za kojeg se udala i u braku provela 53 godine.

Iza nje su i brojni nastupi diljem Hrvatske, ali i festivali izvan nje. Tako je 1963. godine nastupila na talijanskom Cantagiru na kojem se pojavila u društvu renomiranih imena kao jedina gostujuća pjevačica.

Elvira je dobitnica nagrada i priznanja za svoj bogati rad, a dobila je i odličje redsjednika Republike Reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Maria Menounos Maria Menounos - 7 Maria Menounos - 6 Maria Menounos - 5 +5 Maria Menounos - 3 Celebrity Šest godina poslije operacije tumora na mozgu opet su je dočekale loše vijesti: "Svaki put kad bih se žalila na bol, rekli su mi da su napravili sve''

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Berislav Dumenčić Berislav Dumenčić Berislav Dumenčić +0 Termiti Celebrity Preminuo član legendarne riječke grupe, članovi Leta 3 posebno su shrvani: "Uvijek je govorio da je on ljubičasti leptir"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene