"Čisto i namjerno zlo"

Preživjela je stravičan napad kiselinom i jedva se oporavila od 400 operacija, a sada je čula vijest od koje se ledi krv u žilama

Katie Piper Katie Piper Profimedia 1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Katie Piper - 5 Katie Piper - 3 Katie Piper - 2 Katie Piper - 4 Katie Piper - 1 Katie Piper prije napada Katie Piper - 3 Katie Piper - 1 Katie Piper - 2 Katie Piper - 6 +5 Katie Piper - 5 Galerija

Katie Piper stradala je nakon napada Daniela Lyncha i njegova suradnika Stefana Sylvestrea, a njezin bivši partner sada pokušava izići iz zatvora na slobodu.

Britanska voditeljica i manekenka Katie Piper 2008. godine doživjela je stravičan napad. Tadašnji partner Daniel Lynch ju je silovao, a zatim je unajmio čovjeka da je zalije i unakazi joj lice kiselinom. Zbog toga je prošla 400 operacija i uspješno se oporavila, no ovih se dana pojavila vijest koja ju je prestravila.

Daniel je 2009. godine osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog organiziranja čina čistog, proračunatog i namjernog zla, ali sada se, nakon što je odslužio 16 godina, razmatra njegova molba za oslobođenje. Čovjek koji ju je zalio i spalio lice kiselinom bio je Stefan Sylvestre, koji je tada imao samo 19 godina, a angažirao ga je Daniel, iz zatvora je izašao 2018. godine.

"Žrtva je bila primjer lica čiste ljepote. Vi, Danny Lynch i Stefan Sylvestre, predstavljate lice čistog zla", zaključio je sudac Nicholas Browne, koji je radio na slučaju.

Lynch i Katie vezu su započeli u veljači 2008. godine, no nakon kratkog vremena on je postao posesivan i kontrolirao je svaki Katien pokret, a naposljetku ju je brutalno napao i silovao u sobi jednog londonskog hotela. Nakon toga Lynch ju je obasuo pozivima, a zvao ju je i dok je hodala ulicom u Golders Greenu u sjevernom Londonu 31. ožujka, kada joj je Sylvestre bacio sumpornu kiselinu u lice.

"Odluke odbora za uvjetni otpust isključivo su usredotočene na rizik koji bi zatvorenik mogao predstavljati javnosti ako bude pušten", izjavili su članovi odbora za uvjetni otpust i još uvijek se ne zna njihova konačna odluka.

O svemu što joj se dogodilo Katie je progovorila u autobiografiji "Beautiful", i to nakon što se dugo skrivala od svih, a neki dijelovi knjige zaista su potresni.

"Čula sam užasan krik, poput neke životinje koju kolju. Što je stvaralo tu galamu? I tada sam shvatila da sam to bila ja", opisala je Katie u knjizi kojom je zapravo htjela poručiti da je njezinim patnjama konačno došao kraj i da je sretna.

Katie je do danas je imala oko 400 operacija, a među posljednjima bilo je presađivanje kože na desnom kapku.

Prije nego što joj se život iz temelja promijenio zbog brutalnog napada, Katie je imala sve što mlada djevojka može poželjeti. Počela se baviti manekenstvom, pozirala je za britanske časopise, a u to se vrijeme počela zanimati i za voditeljski posao. Kada je dobila posao na jednoj lokalnoj televiziji, bila je presretna, no nije ni slutila da je cijelo vrijeme promatra Daniel Lynch, zaljubljenik u borilačke sportove.

Pratio je njezinu karijeru i svaki detalj njezina života preko Facebooka. Prvi su se put vidjeli u Berkshireu, gdje je ona radila, a Piper je odmah zapeo za oko. Počeli su izlaziti, a par je u jednom trenutku rezervirao i sobu u jednom hotelu u Bayswateru. Daniel ju je silovao i pretukao, porezao ju je žiletom te izbo nekoliko puta po rukama. Nakon osam sati vratio ju je kući, odakle je otišla u bolnicu, no policiji i liječnicima ništa nije rekla jer ju je bilo strah.

Dva joj se dana ispričavao, a onda ju je nagovorio da ide u internetski kafić i pročita poruku koju joj je poslao na Facebook. Putem prema tamo presreo ju je Stefan, muškarac kojem je Daniel platio da je napadne. Prišao joj je te joj prosuo kiselinu po licu nasred ceste. Šokirana Katie uspjela je potrčati do obližnjeg kafića, odakle su pozvali hitnu pomoć. Kiselina joj je oštetila vid te je potpuno slijepa na lijevo oko, a dio tekućine je i progutala. Liječnici su joj uspjeli presaditi kožu i spasili su joj život nakon brojnih operacija.

U induciranoj komi bila je 12 dana, a prošla je pravi pakao prije nego što se počela zaista oporavljati. Liječnici su je upozorili da se nikada neće potpuno oporaviti, no Katie je danas sretna. Često je isticala da joj je dugo trebalo da prihvati što se dogodilo, a njezina priča pomogla je brojnim ženama da prijave nasilnike kojih se boje."

"Bojala sam se muškaraca, pa čak i svih ljudi. Sjećam se koliko nisam htjela da me itko vidi", pričala je Katie u intervjuima.

Nakon 400 operacija voditeljica se vratila i na TV, a zovu je i u brojne emisije. Od 2015. godine u sretnom je braku s Richardom Suttonom i s njim ima dvije kćeri.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Milan Lučić - 1 Milan Lučić Milan Lučić Milan Lučić +6 Milan Lučić Celebrity Hercegovački tajkun Milan Lučić uhvaćen je u rijetkom izlasku u javnost, a njegovo ponašanje nekad je bilo glavna tema medija!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Dara Bubamara - 2 Dara Bubamara - 1 Dara Bubamara - 3 Dara Bubamara - 7 +26 Dara Bubamara - 8 Celebrity Poznata folk-pjevačica izgubila je 10 kilograma, ali raskošni atributi nisu nestali, evo kako ih je izbacila u prvi plan!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene