32-godišnjakinja zna posao

Kako je ruska aristokratkinja, visoka samo 1.51 cm, "nanjušila" lovu u spoju mode i techa

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na prvi pogled krhka i sitna, lijepa Ruskinja Miroslava Duma nametnula se još prije nekoliko godina kao jedno od najvažnijih imena u svijetu mode danas, ali i biznisa. Njezin najnoviji projekt je Fashion Tech Lab - Veture Kapital fond kojem je zadatak ulaganje u perspektivne startupove s visokim potencijalom rasta. Osim na modnim događanjima često je se može vidjeti u središnjici Googlea ili u društvu inženjera i poznatih biznismena.

Ona je modna ikona, poduzetnica, vizionarka, i majka troje djece. Krhka, lijepa i visoka svega 1.51 cm Ruskinja Miroslava Duma nametnula se još prije nekoliko godina kao jedno od najvažnijih imena u svijetu mode danas. Prije šest godina, kada je imala svega 26 godina, pokrenula je Duma medijsku platformu i izgradila digitalno carstvo, usput postavši jedna od najfotografiranijih Ruskinja na svijetu.

Dumu oduvijek je inspiriraju nove tehnologije te društvene mreže pa ne čudi što je Miroslava i pomoću Instagrama izgradila svoje carstvo i svoju popularnost u cijelom svijetu. Ambasadorica je brandova kao što su Chanel i Dior, a Vanity Fair joj tepa nazivajući je ruskom caricom stila. No, Miroslava je puno više od modnog znalca. Diplomirala je međunarodni biznis, njezina kompanija ima urede diljem svijeta a ove je godine predstavila svoju veliku viziju i novu ambiciju - FashionTechLabs Venture Inc.

Venture kapital fond kojem je na čelu, usmjeren je na prikupljanje sredstva za razvoj novih tehnologija, na biotehnologiju, nanotehnologiju, nosivu tehnologiju - odnosno proizvode koji su kombinacija odjevnih predmeta ili uređaja poput satova, naočala i elektronike. Radi se prvenstveno na nastojanju da se materijali i načini dobivanja materijala unaprijede i postanu potpuno ekološki isplativi i korisni. Stoga je tijekom protekle godine Miroslava razgovarala sa znanstvenicima, inženjerima, inovatorima koje je povezala i povezuje s velikim modnim kućama. Ekološki odgovorna moda koja motivira i znanost i umjetnost, vizija je to do koje je Duma došla kada je shvatila koliko je industrija proizvodnje odjeće štetna za okoliš.

Miroslava Duma stoga danas surađuje s tvrtkama koje se bave alternativnim načinima proizvodnje materijala, pomažući im kroz Fashion Tech Lab da se razvijaju i dolaze do velikih imena u svijetu mode. Ima snažnu podršku diljem svijeta pa tako nije izostala ni podrška poznatog aktivista za zaštitu prirode Leonarda DiCaprija. Moda koja je održiva i ekološki prihvatljiva - zvuči kao sjajna ideja, koju Duma uspješno dijeli širom svijeta.

Nije ova 32-godišnjakinja uspješna samo na poslovnom planu. Udana je za Alekseja Mikheva, ruskog poduzetnika, s kojim ima troje djece. Inače, Miroslava je odrasla u aristokratskoj obitelji, kao kćerka poznatog ruskog senatora Vasilija Dume. Unatoč poznatom ocu, Miroslava je izgradila vlastito ime i prepoznatljivost u cijelom svijetu.

 

A post shared by Miroslava Duma (@miraduma) on

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene