nadživio ih obje

Prva supruga Josipa Manolića izgubila je život u strašnoj tragediji, a u 98. on je stao pred oltar s 36 godina mlađom!

Josip Manolić sa suprugom Mirjanom Josip Manolić sa suprugom Mirjanom Robert Anić/Pixsell 1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Josip Manolić sa suprugom Mirjanom Josip Manolić sa suprugom Mirjanom Josip Manolić sa suprugom Mirjanom Josip Manolić s majkom i kćeri, 1980. Josip Manolić Josip Manolić Josip Manolić Josip Manolić Josip Manolić Josip Manolić +9 Joža Manolić - 1 Galerija

Josip Manolić ženio se dvaput i nadživio je obje svoje supruge, a 2020. se šuškalo i da je treći put stao pred oltar, no on je to demantirao.

U 105. godini preminuo je Josip Manolić, najdugovječniji hrvatski političar, a tužnu vijest potvrdila je njegova kći Zrnka.

"Moj otac samo je zaspao jutros. Otišao je u miru", rekla je u suzama za 24 sata.

Uz Zrnku, Josip je imao i kćeri Dariju i Jasnu, a ženio se dvaput.

Pogledaji ovo Joža Manolić - 1 Zanimljivosti Joža Manolić i u 104. godini ima veliki razlog za slavlje: Njegova kći udaje se za misterioznog poduzetnika!

Njegova prva supruga Marija Eker Manolić tragično je izgubila život u požaru u svom stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu 2003. godine, u 82. godini. Požar je uzrokovao žar njezine cigarete koji je zapalio posteljinu na krevetu na kojem je nepokretno ležala, a vatrogasce je pozvala medicinska sestra koja ju je svakodnevno obilazila. Kad su stigli vatrogasci, Marija je još davala znakove života, no ubrzo nakon toga je preminula.

S drugom suprugom Mirjanom Ribarić, koja je od njega bila mlađa 36 godina, vjenčao se 2016. na otoku Krku. Njemu bilo 97 godina kada je drugi put uplovio u bračnu luku, a Mirjana je u kolovozu 2020. godine preminula zbog posljedica maligne bolesti.

Pogledaji ovo Joža Manolić - 2 Celebrity Urnebesna čestitka kazališta Kerempuh Joži Manoliću oduševila je internet, pogledajte zašto je postala pravi hit na društvenim mrežama!

Iste te godine u prosincu u medijima se pojavila informacija da je Josip i treći put stao pred oltar.

"Ne, nije točno, nisam se oženio, izmišljaju! Netko jako vodi računa o mom životu. Ušao sam u stotu godinu", rekao ja tada Manolić za Dnevnik.hr.

Inače, Joža Manolić rođen je u ožujku 1920. u Kalinovcu kraj Đurđevca, u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji, umro u Republici Hrvatskoj, a između toga proživio je NDH i SFRJ.

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Francesco Totti i Noemi Bocchi - 14 Francesco Totti i Noemi Bocchi - 6 Francesco Totti i Noemi Bocchi - 5 Francesco Totti i Noemi Bocchi - 3 +16 Francesco Totti i Noemi Bocchi - 2 Celebrity Pričalo se da je uzrok raspadu njegova braka bila upravo ona, no ostali su zajedno unatoč glasinama koje su ih zauvijek obilježile

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Alen Bičević kao Tomislav Ivčić - 12 Alen Bičević kao Tomislav Ivčić - 13 Alen Bičević kao Tomislav Ivčić - 14 Alen Bičević kao Tomislav Ivčić - 9 +26 Alen Bičević kao Tomislav Ivčić - 1 Celebrity Pogledajte trenutak kada Minea više nije mogla suspregnuti suze, a nije bila ni jedina: "Sad kad završi ovaj show, ja ću nazvati svoju..."

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene