Urnebesno

Hollywood napravio nezamislivo, potrošili 27 milijuna na božićni film

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sigurno ste ponekad i sami bili u sličnim situacijama, možda baš zato, volimo ovaj film.

'National Lampoon's Christmas Vacation' ili skraćeno samo 'Christmas Vacation' jedan je od onih božićnih filmova koje volite ili vas iritira. Po anketama sprovedenim između gledatelja, daleko je više onih koji ovaj film vole i definitivno ga stavljaju daleko ispred filma 'Sam u kući'.

Pogledaj i ovo Mamurluk (Foto: Profimedia) Za ljubitelje smijeha Kviz: Po samo jednom GIF-u pokušajte pogoditi o kojim je hit- komedijama riječ u našem kvizu!

Urnebesna božićna komedija snimljena je 1989. Glavne uloge povjerene su provjerenom komičnom tandemu Chevy Chaseu, Beverly D'Angelo. Već sam početak filma daje naslutiti kako nije riječ o još jednoj tipičnoj božićnoj priči. Kada malo bolje razmislite, situacije iz filma često se dogode i u stvarnom životu, posebno kada se na jednom mjestu okupe članovi obitelji koji se međusobno baš pretjerano i ne trpe, ali kako je Božić vrijeme opraštanja, uz bogatu trpezu i poneku čašicu, sve se zaboravi i oprosti.

 Ovako vam slavni čestitaju blagdane, ali ona je opet pretjerala

'Christmas Vacation' doživio je brojna izdanja kako na VHS-u (da, da to je u to vrijeme bio hit) tako i na DVD-u, ali i na Blue Ray-u. Božić je postao nezamisliv bez ovog otkvačenog filma. Iako mu kritičari nakon prvog prikazivanja iz nekog razloga nisu bili naklonjeni, sada prema mišljenju tih istih kritičara, film spada u red modernih božićnih klasika. Film je snimljen za nevjerojatnih 27 milijuna dolara, što je za film bez specijalnih efekata nevjerojatno puno u hollywoodskim mjerilima.

Kada je pušten u kino dvorane 1989. po zaradi je zauzeo drugo mjesto, odmah nakon filma 'Povratak u budućnost 2'. Ipak nakon tri tjedna prikazivanja, film je zauzeo prvo mjesto na listi najgledanijih filmova s najboljom zaradom.

Čak i ako ste pogledali ovaj film nekoliko puta, uljepšajte si Božić i ogledajte ga još jednom.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene