kontroverzna diva

Rado se skidala u filmovima i ostvarila veliku karijeru, no istodobno je šokirala javnost neobičnim izjavama o trudnoći

Brigitte Bardot (FOTO: Profimedia) Brigitte Bardot (FOTO: Profimedia) 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Brigitte Bardot (FOTO: Profimedia) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) +0 Brigitte Bardot (Foto: AFP) Galerija

Brigitte Bardot udavala se četiri puta, a s drugim mužem dobila je sina Nicolas-Jacquesa.

Nekadašnji seks-simbol Brigitte Bardot posljednjih godina puni medijske stupce svojim skandaloznim istupima, no oni ipak ne mogu zasjeniti njezin status jedne od najsjajnijih zvijezda francuskog filma. 

Pogledaj i ovo showbuzz Sretan rođendan Kada se prvi put pojavila izazvala je veliki skandal - danas više nije tako

Dok su mnoge njezine kolegice progovorile o seksualnom zlostavljanju u filmskoj industriji i sudjelovale u pokretu #metoo, a javnost ih je podržala, ona je rekla da je to sve glupost. "Bilo mi je lijepo čuti kako imam lijepu, malu stražnjicu i da sam lijepa. Takvi su mi komplimenti godili", rekla je svojedobno Brigitte, koja 28. rujna slavi 86. rođendan. 

Istaknula je da ju nitko nikad nije zlostavljao na snimanjima, a da je pokret protiv seksualnih predatora koji su pokrenule glumice u Hollywoodu licemjeran, nezanimljiv i smiješan. "Mnoge su glumice zločeste i flertuju s redateljima kako bi dobile ulogu te onda kasnije govore da su ih zlostavljali. To im zapravo više šteti nego doprinosi", ispričala je Bardot, kojoj nije bio problem skidati se u filmovima. 

Inače, Brigitte se rodila u Parizu u pobožnoj obitelj, a svoj prvi trenutak slave doživjela je u svibnju 1949. kada se pojavila na naslovnici magazina Elle. To je pokrenulo njezinu glumačku karijeru jer ju je zamijetio režiser Mark Alegre, a onda i njegov asistent Roger Vadim, u kojeg se zaljubila. 

On ju je ubrzo zaprosio, no vjenčanje su stopirali njezini roditelji. Naime, Bardot je imala 17 godina i nisu joj htjeli dati dozvolu za brak. Ona je čekala 18. rođendan i par se vjenčao 1952. Upravo je Roger režirao filmski hit "I bog stvori ženu", koji je donio Brigitte uspon u glumačkom svijetu. 

No dok je par savršeno surađivao kada je bila riječ o poslu, u privatnom životu nije im sve baš tako glatko teklo. Navodno su oboje imali izvanbračne afere. Razveli su se nakon pet godina braka, no to im nije bio problem pri novim suradnjama. Dvije godine kasnije Bardot je ponovno izgovorila sudbonosno da glumcu Jacquesu Charrieru, a par je ubrzo dobio i sina Nicolas-Jacquesa. Navodno je Brigitte zatrudnjela na nagovor muža koji je žarko htio dijete. 

Nije se povezala sa svojim djetetom i zapanjila je javnost riječima da je trudnoća nešto najgore što joj se dogodilo u životu. Nekoliko je puta  dijete koje je nosila u trbuhu nazvala malignim tumorom i izjavila da je bolje da je rodila psa nego to dijete. 

To je njezina sina boljelo i nikad joj nije oprostio te izjave, no sve to bila je posljedica glumičine boli. Naime, ona si je osam mjeseci nakon njegova rođenja pokušala oduzeti život na svoj 26. rođendan. To se zbilo tijekom snimanja filma "Istina" i Brigitte je to učinila zbog bračnih problema.

Razveli su se 1962., a dok je doživljavala krah u privatnom životu, njezin film bio je najgledaniji u Francuskoj i obarao je rekord u zaradi. Nicolas je zbog cjelokupnog odnosa s majkom rastao uz oca nakon razvoda. 

Brigitte je počela izbjegavati medije, a 1972. se umirovila s tek 20 godina staža u glumi. Osamdesetih godina izašla je knjiga o njezinu životu i radu, što je uzrokovalo novo zanimanje javnosti. Bardot to nije mogla izdržati i opet je digla ruku na sebe.

Ljubila je i njemačkog milijunaša Guntera Sacha, a posljednji, četvrti put skrasila se s političarom Bernardom D’Ormaleom, za kojeg se udala 1992. te su i danas u braku. Inače, književnica Vinsendu u Brigitteinoj biografiji napisala da je glumica imala više od 100 ljubavnika i ljubavnica. 

Brigitte je poznata kao velika ljubiteljica životinja i bori se za njihova prava, a 1986. osnovala je i fondaciju koja se brine za njihovu zaštitu. "Dala sam mladost i ljepotu muškarcima, a znanje i mudrost dat ću životinjama", rekla je svojedobno. 

Bardot je od nekadašnjeg francuskog predsjednika Olanda Françoisa Hollandea tražila pomilovanje za alpske koze, a prozvala je i političare zbog mučenja životinja u toj zemlji. Danas živi u Saint-Tropezu okružena životinjama, a zbog artritisa mora hodati s pomagalom. Odbila je ići na operaciju kako bi ublažila taj zdravstveni problem, a jedna je od rijetkih zvijezda koja nikad nije htjela sređivati svoje tijelo plastičnim operacijama. Poznata je po tome što se zalaže za prirodan izgled i nekoliko puta je rekla da želi umrijeti u svojoj ljepoti. 

Bardot je svojevremeno šokirala svojim podržavanjem stranke  Nacionalna fronta, koja se protivi međunarodnim integracijama. Usto, pet puta su ju osudili za zločine iz mržnje i platila je zbog toga velike novčane kazne.

"Muslimani uništavaju našu zemlju namećući svoju kulturu", istaknula je glumica u tekstu koji je objavila na svojoj internetskoj stranici.

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene