Bačena je kletva?

Trebala je postati nova Marilyn Monroe, ali onda se dogodila jeziva nesreća o kojoj i danas kruže priče

Jayne Mansfield Jayne Mansfield Profimedia 1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Jayne Mansfield - 7 Jayne Mansfield - 6 Jayne Mansfield - 5 Jayne Mansfield - 11 Jayne Mansfield - 8 Jayne Mansfield - 10 Jayne Mansfield Jayne Mansfield Jayne Mansfield - 9 Jayne Mansfield - 4 +3 Jayne Mansfield - 3 Galerija

Jayne Mansfield tragično je preminula u automobilskoj nesreći 1967. godine, a jezive priče o tom događaju i danas kruže.

Jayne Mansfield bila je jedna od najtraženijih i najljepših glumica svog vremena, no njezinu je životnu priču prekinula strašna prometna nesreća 1967. godine, a koja je postala jedna od najmračnijih urbanih legendi u povijesti Hollywooda.

Tada 34-godišnja Jayne tragično je preminula na putu na jedno od televizijskih gostovanja u New Orleans, na koji je u kasnim noćnim satima putovala automobilom, kad se u jednom trenutku na cesti uz močvaru pojavio gusti roj komaraca, koji je omeo vozača Ronnieja Harrisona, nakon čega se zabio u kamion koji se sporo kretao ispred njih. Osim Jane i Ronnieja, u automobilu je bio i njezin tadašnji dečko Sam Brody koji je također izgubio život, kao i njezino troje djece, 3-godišnja Mariska, 6-godišnji Zoltan i Miklos Jr., iz njenog drugog braka s Mickeyjem Hargitayem, a koji su svi spavali na stražnjem sjedalu i prošli s lakšim ozljedama.

No, Jayneine ozljede bile su toliko teške da su brzo počele kružiti glasine da je holivudskoj glumici odrubljena glava. Urbana legenda započela je nakon što su policijske fotografije prikazale slupani automobil s nečim što je izgledalo poput plave kose na vjetrobranskom staklu. Međutim, glasine o tome bile su odbačene kao neistinite, dok u policijskom izvješću stoji da je Jane umrla od posljedica teške ozljede glave.

"Ženi bijele puti odsječen je gornji dio glave", pisalo je u izvješću o nesreći, dok je u njezinoj smrtovnici pisalo da je smrt posljedica nagnječenja lubanje s avulzijom (nasilnim odvajanjem ili odvajanjem) lubanje i mozga", otkrili su strani mediji tada, a takve glasine i danas kruže.

"Ljudi su uvijek imali mišljenje o Jayne. O načinu na koji je živjela i načinu na koji je umrla. Njena glava je bila na ramenina koliko i moja", izjavio je nakon nesreće pogrebnik Jim Roberts za New York Times i negirao takve glasine.

No osam godina nakon tragične nesreće, redatelj Kenneth Anger objavio je "Hollywood Babilon", pogrdno štivo o zlatnom dobu kinematografije i njegovim zvijezdama koje je samo pojačalo vjerovanje u jezive glasine o Jayneinoj smrti. Tada najprodavanija knjiga uključivala je kontroverznu fotografiju Jaynine kobne nesreće, a na njoj je bio prikazan i glumičin pas kako leži na cesti pored nečega što je izgledalo kao ljudska kosa. Nakon toga uslijedila su šaputanja o Jayneinoj povezanosti s Antonom LaVeyem, samozvanim poglavarom Sotonine crkve, što su teoretičari također povezali s njezinom iznenadnom smrću.

Prema jednoj od teorija, Jaynein dečko Brody bio je toliko ljubomoran da je zaprijetio LaVeyju koji mu je uzvratio da će se smrtonosna kletva srušiti na njegovu glavu. Između 1966. i 1967. godine Janye i Brody preživjeli su čak sedam prometnih nesreća prije nego što su u osmoj oboje poginuli.

Automobil u kojem je par umro kupio je privatni kolekcionar na Floridi koji ga je 1970-ih pretvorio u jednu od atrakcija uz cestu, no sada pripada Scottu Michaelsu koji ga izlaže kao središnji dio svojih Dearly Departed Turneja i Muzeja artefakata u Los Angelesu, gdje
ostali izloženi predmeti uključuju cigle iz kuće ubojstva Sharon Tate te krevet i pokrivač gdje je glumac Rock Hudson proveo svoju posljednju noć.

Jayne Mansfield rođena je kao Vera Jayne Palmer u Pennsylvaniji 1933. godine, a karijeru u svijetu showbussinesa započela je kao zabavljačica u noćnom klubu, a onda je uslijedio veliki uspjeh koji je postigla 1950-ih i ranih 1960-ih nakon potpisivanja ugovora s 20th Century Foxom i to kao potencijalna nasljednica Marilyn Monroe.

Njezina kultna izvedba u "The Girl Can't Help It" iz 1956. godine dovela ju je do proglašenja obećavajućom novom zvijezdom na dodjeli Zlatnog globusa, nakon čega je snimila niz filmova, postala je Playboyeva djevojka mjeseca te sudjelovala u potporama američkim trupama tijekom rata u Vijetnamu kamo je osobno putovala.

Plavokosa ljepotica privlačila je dodatnu pažnju svojim privatnim životima, ali i izazovnim modnim kombinacijama, a fotografija na kojoj je glumica Sophija Loren zuri u njezin duboki dekolte i prevrće očima, danas slovi kao jedna od najpoznatijih iz zlatnog doba Hollywooda.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput Maja Šuput Maja Šuput - 1 Maja Šuput - 2 +27 Maja Šuput - 3 Celebrity Sjećate li se kako je Maja Šuput izgledala 2001. godine? Nije bila plavuša i imala je potpuno drugačiji imidž od onog danas!

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Matthew Perry - 1 Matthew Perry - 2 Matthew Perry Matthew Perry - 1 +24 Jennifer Aniston i Matthew Perry - 2 Celebrity Objavljena oporuka Matthewa Perryja, poznato je tko će dobiti nasljedstvo

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene