"Za one koji ne znaju..."

Nakon žurnog apela njegove partnerice oglasila se i prijateljica teško bolesnog Marka, njezina strana priče dodatno lomi srca: "Njemu najbliži pokušavaju pomjeriti planine..."

Jelena Kastaneti i Marko Babić - 2 Jelena Kastaneti i Marko Babić - 2 Facebook 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Kastaneti i Marko Babić - 1 Marko Babić i Tina Biloglav Marko Babić i Tina Biloglav Marko Babić i Tina Biloglav Marko Babić i Tina Biloglav Marko Babić i Tina Biloglav Marko Babić Marko Babić Marko Babić Marko Babić - 2 +4 Marko Babić - 1 Galerija

Nakon apela koji je nedavno hrvatskoj javnosti poslala partnerica Marka Babića Tina Biloglav, sada je od svih pomoć zatražila i njegova prijateljica Jelena Kastaneti.

Hrvatska književnica Jelena Kastaneti na Facebooku je objavila apel za pomoć arhitektu, marketinškom stručnjaku i influenceru Marku Babiću koji se bori sa sarkomom, a čiju priču hrvatska javnost već dulje vrijeme zna.

Svoje pratitelje rastužila je njihovom fotografijom na kojoj Marko leži u krevetu s povezom na oku, ali se smije gledajući u kameru za koju je s laganim osmijehom pokraj njega pozirala i Jelena.

"Znam da mnogi od vas prate priču našeg Marka. Ali za one koji ne znaju, na fotografiji je sa mnom moj prijatelj Marko Babić. Markova je knjiga "Putovanje zvano igra" objavljena krajem prošle godine. Ja sam imala privilegiju biti urednica te knjige. U tim je dnevničkim zapisima Marko, na topao, neobičan i pomalo šaljiv, a i dalje dubok način, pisao o sarkomu. Nije svoj susret s opakom bolešću nazvao borbom. Odabrao je drugu riječ i sve nas tako poveo na svoje "putovanje". Marko trenutno nije dobro. Rak se vratio snažniji i natjerao ga da razmisli o tom izboru riječi. I zato se Marko sada bori. A bore se i oni njemu najbliži koji upravo pokušavaju pomjeriti planine. Nažalost, liječnici u Zagrebu su iscrpili sve mogućnosti liječenja i nadamo se da će Marko uskoro dobiti novi plan liječenja van Hrvatske", napisala je Jelena i pozvala sve da pomognu tako da kupe knjigu, za slučaj da zatreba veći iznos nego što njegova obitelj u ovom trenutku ima.

"Knjigu možete kupiti sebi. Ili nekome svom. Ili pričajte o knjizi. Predložite je nekome. Pitajte u svojoj knjižnici jesu li nabavili primjerak. Odaberite baš nju za svoj knjiški klub. Kao poklon za svoje poslovne suradnike. Bilo što. Knjiga je dostupna u knjižarama Hoću knjigu, Školska knjiga, Znanje, Ljevak, Planetopija...", napisala je Jelena.

Podsjetimo, Markova partnerica Tina Biloglav prije nekoliko je dana uputila potresan apel u kojem je otkrila da Markovo zdravstveno stanje nije dobro te da su u Hrvatskoj iscrpili mogućnosti liječenja.

Zamolila je sve da joj pomognu kako bi Marko pokušao svoju nadu za izlječenje pronaći u inozemnim klinikama.

Marko se o povratku bolesti oglasio i sam prije dva mjeseca preko društvenih mreža, a tijekom svoje borbe s teškom bolesti nastavio je svakodnevno inspirirati i uljepšavati dane svima koji ga prate ili, tek onako, svrate na njegov profil. Oko sebe je stekao prekrasnu zajednicu ljudi koji se njegovim pobjedama vesele kao da su njihove, a onima koji se možda nalaze u sličnoj situaciji bio je i jest primjer kako je moguće smijati se čak i kada si bolestan.

Njegove najvažnije žene, životna suputnica već deset godina – Tina te njihove neodoljivo slatke kćeri Luce i Tonka, njegova su snaga od početka i daleko su najzaslužnije za svu pomoć koja pristiže.

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Ecija Ivušić - 2 Ecija Ivušić - 3 Ecija Ivušić - 4 Ecija i Goran Belošević - 6 +30 Ecija i Goran Belošević - 7 Celebrity Ecija Ivušić uz nove trudničke fotografije podijelila je i tužne vijesti s kojima se suočila: ''Izmolili smo dva čuda, ali...''

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Lionel Messi Antonela Roccuzzo Lionel Messi i Antonela Roccuzzo Lionel Messi i Antonela Roccuzzo +28 Lionel Messi i Antonela Roccuzzo Zanimljivosti U svoju suprugu zaljubio se još kao dječak, ponovo ih je spojila tragedija, a iako je on puno veća zvijezda, pored nje nitko ne gleda u njega!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene