dva para braće

Djevojke ih s razlogom obožavaju, a na domaću glazbenu scenu donose osvježenje na koje se čekalo: "Ljudima to fali..."

The Splitters - 2 The Splitters - 2 Jakov Prkic/Cropix 1/19 >> Pogledaji ovu galeriju The Splitters - 1 The Splitters - 2 The Splitters - 3 The Splitters - 4 The Splitters - 5 The Splitters - 1 The Splitters - 2 The Splitters - 3 The Splitters The Splitters +8 The Splitters Galerija

Za bend The Splitters sve se promijenilo nakon nastupa na Dori, a sada su prvi put zasvirali i na Splitskom festivalu.

Splitski bend The Splitters uživa sve veću popularnost nakon sjajnog plasmana na ovogodišnjoj Dori, a sada su se s pjesmom "U plavoj sobi" predstavili i na Večeri mladih izvođača u sklopu Splitskog festivala 2023.

Mladi Splićani prvi su put sudjelovali na popularnom festivalu u svojem gradu, a nakon nastupa s nama podijelili svoje dojmove.

"Uvijek je čast u rodnom gradu, a pogotovo ovakvi festivali na kojima su prošli velikani. Zadovoljni smo, došli smo se ovdje zabavit i promovirat naš rad", kazao nam Josip Senta, pjevač i basist benda.

Nakon natjecateljskog dijela programa, izveli su i svoju verziju legendarne pjesme Krunoslava Kiće Slabinca "Cvit čežnje".

"Bila nam je čast, Kićo Slabinac je Slavonac koji je napravio jednu od najljepših dalmatinskih pjesama", istaknuo je Josip.

The Splittersima se puno tog promijenilo otkako su na Dori zauzeli visoko četvrto mjesto s pjesmom "Lost and Found".

"Dora je bila stvarno odskočna daska za nas. Mi nikad nismo bili fanovi tih festivala, radili smo onaj školski rock, svirali u klubovima... Ali sad kad vidimo da se prijavljuju i rokerski i punkerski bendovi, sretni smo i da je taj festival živnuo. Na primjer na Dori su bili Detour, Let 3, mi...", koji su, podsjetimo, i najbolje prošli.

"Znači da ljudima to fali. Tako da to i drugim bendovima može bit primjer da se prijavljuju na takve stvari", poručuje Josip

S obzirom na to da je frontmen benda, zanimalo nas je i zaustavljaju li ga sada češće sugrađani kada šeta Splitom.

"Pa jesu, pitaju me 'jesi ti onaj sa šeširićem s Dorem' i tako. Zanimljivo je kad te ljudi primijete, imponira ti, drago ti je. Nije neka slava da ti ne možeš proći ulicom, ali dobro je", zadovoljno kaže.

A iako su svi dečki iz benda zauzeti, Na njihovim koncertima najveći dio njihove publike čine djevojke.

"Pa to je dobro. Mi općenito radimo ljubavne pjesme, a žene su ta mekša strana", smatra Josip.

The Splittersi su nedavno izdali i novi album "Role filmova".

"Mi smo taj album trebali izbacit prije Dore, ali odgodili smo ga da bi to sve išlo nekim smjerom kojim treba, i radi PR-a, i da ne bi sve odjednom izbacili. Tako da smo čekali taj trenutak i evo sad smo ga izbacili i sad sviramo", kaže.

Osim na Dori i Splitskom festivalu, ove godine nastupili su i na Zagrebačkom festivalu.

"Ove godine sva tri asa imamo u rukavu. Svidjelo nam se, volimo ovakve manifestacije", priznaje Senta, a otkrio nam je i kakvi su im planovi za ljeto.

"Sad nas očekuje lito sa svirkama i to je to. Prvo smo u Širokom Brijegu, pa u Slavoniji, pa po prvi put u Sloveniji", najavio je.

Bend The Splitters inače čine dva para braće, Josip i Petar Senta te Antonio i Marko Komić.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene