veliko priznanje

Oglasila se redateljica filma o Srebrenici koji je ušao u utrku za Oscare: "Ovaj film je za sve nas puno više od filma, želimo da se nikad ne zaboravi''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Redateljica Jasmila Žbanić je dala izjavu za Dnevni avaz nakon što je njezin film "Quo vadis, Aida?" osvojio nominaciju za Oscara.

Redateljica filma "Quo vadis, Aida?" Jasmila Žbanić, dala je izjavu za Dnevni avaz nakon što je osvojila nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.

Pogledaj i ovo Halle Berry (Foto: Profimedia) reakcije se ne stišavaju Halle Berry postala je predmet sprdnje zbog nove frizure, što vi kažete na ovu drastičnu promjenu imidža glumice?

"Ekipa filma 'Quo vadis, Aida?' izuzetno je počašćena i zahvalna što je film ušao u nominaciju za Oscara. Želimo zahvaliti svim ljudima koji su podržali produkciju i ovu kampanju. Također, posebnu zahvalnost imamo za žene, majke i preživjele Srebreničane koji su nam bili inspiracija i podrška", poručila je u videu koji je objavljen na službenoj stranici bosanskog lista na Facebooku.

"Ovaj je film za sve nas puno više od filma. Želimo da se genocid u Srebrenici nikada ne zaboravi. Ali, također, i svi genocidi koji su se dogodili na ovim prostorima da se nikada ne negiraju i da se nikada ne zaborave. Ovaj film nije nastao da bi ljude dalje sukobio ili razdvajao. Naprotiv, nastao je da bi se bolje razumjeli i, nadam se, više voljeli", zaključila je redateljica.

NAKON NOMINACIJE ZA OSKARA / Izjava Jasmile Žbanić, rediteljice filma "Quo vadis, Aida?"

Objavljuje Dnevni avazPonedjeljak, 15. ožujka 2021.

Film "Quo vadis, Aida?" jedan je od pet odabranih od 93 strana filma koja su bila u utrci za nominaciju za Oscara. Prvi igrani film o genocidu u Srebrenici prošle je godine bio gledan unatoč pandemiji koronavirusa koja je nanijela ogromnu štetu filmskoj industriji u BiH. Glavne uloge u filmu imaju Jasna Đuričić, Boris Isaković, Edita Malovčić i Emir Hadžihafizbegović.

U svojoj kategoriji natjecat će se s rumunjskim filmom "Colectiv", danskim "Drunk", hongkonškim "Shaonian de ni" i tuniškim "The Man Who Sold His Skin". Dodjela prestižnih filmskih nagrada ove je godine zakazana za ponedjeljak 26. travnja.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene