Objavio i njezino pismo!

Rade Šerbedžija se oglasio o optužbama iz memoara Mire Furlan: "Ovo je cirkus u kojem ne želim učestvovati"

Rade Šerbedžija - 3 Rade Šerbedžija - 3 DNEVNIK.hr 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Rade Šerbedžija - 3 Galerija

Rade Šerbedžija oglasio se putem društvenih mreža o optužbama iz memoara Mire Furlan.

Naš legendarni glumac Rade Šerbedžija našao se u centru pozornosti, i to zahvaljujući memoarima pokojne glumice Mire Furlan, u kojima ona, između ostalog, opisuje njihovu suradnju, koja joj navodno nije ostala u najboljem sjećanju.

Pogledaj i ovo Rade Šerbedžija - 4 "Ovo je nedopustivo!" Vučićev SNS pokušao spriječiti nastup Rade Šerbedžije u Novom Sadu, njegov potez nakon toga popraćen je ovacijama!

Naime, Mira je u jednom dijelu knjige pisala o predstavi koju je 2002. godine radila s Radom i njegovom suprugom Lenkom na Brijunima, zbog koje ih je prozvala za maltretiranje.

Sada se o svemu oglasio i sam Rade, koji je na svojem profilu na Facebooku objavio pismo pomirbe koje mu je Mira bila napisala 2017. godine.

"Dragi moji prijatelji. Ovo što neki portali i novinari rade oko knjige Mire Furlan i moga spominjanja u njoj, je cirkus u kome ja ne želim učestvovati. Odbio sam davati bilo kakve intervjue i javna objavljivanja po raznim televizijama i časopisima. Odlučio sam da ono što imam reći o svemu tome, napišem na svojoj stranici, a Vas bih zamolio da ne pišete nikakve komentare na ovu moju objavu. Hvala Vam. S mrtvima se ne polemizira. Njihova je posljednja replika i to treba poštovati. Ali živima, koji u ovome sudjeluju, valja reći sljedeće:

Mira Furlan igrala je Medeju cijele četiri sezone na Brijunima, nakon zbivanja koja su u knjizi opisana onako kako su opisana.
Međutim, ovako kako živi objavljuju njezin posthumni rukopis (koji je imao, po svjedočenju izdavača, više od tisuću stranica i ova, ovako redigirana verzija, nije od nje potpisana) trebalo bi da se ti autori i potpišu na svoje uredništvo. Ja ne želim davati nikakve intervjue niti dodatna objašnjenja. Osjećam se jedino obaveznim objaviti posljednje Mirino pismo koje mi je nakon našeg zadnjega druženja 2017. ostavila na porti kazališta Ivana pl. Zajca, odlazeći iz Rijeke. Činim to zato što sam uvjeren da to pismo svjedoči kakvi su, na kraju krajeva, bili naši odnosi", napisao je Rade.

Uz to je priložio i fotografiju Mirina pisma.

"Dragi Rade, ne znaš, ne možeš znati i nećeš nikad znati koliko si me obradovao svojim pisamcem, što kažu: kao da me sunce ogrijalo!
Nikada nisam do kraja u sebi pristala da je ovakovo stanje potpune nekomunikacije između nas definitivno. I, iako je prošlo 15 godina (petnaest!!), ja i dalje vjerujem 'da nije
prekasno, da ne može biti prekasno i da ne smije biti prekasno' (da citiram starog Bergmana).
Bio si i ostao moj uzor i 'my hero', od onih davnih dana kada sam iz Gimnazije trčala u ITD da te gledam u “'Rosenkrantzu i Guldensternu' i da ti se divim, tebi, tvojoj snazi, oštrini, preciznosti, jasnoći i tvojoj karizmi. Bez obzira na sve, ostajem tvoj fan, tvoj poštovalac i tvoja stara kolegica, partnerica i prijatelj u nevolji. Tvoja Mira", stoji u pismu.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Tara Reid (Foto: Profimedia) Tara Reid (Foto: Profimedia) Tara Reid (Foto: Profimedia) Tara Reid (Foto: Instagram) +3 Tara Reid (Foto: Profimedia) Nekad i sad Rijetki izlazak nekadašnje seks-bombe ostao je u sjeni njezina izgleda, tužnom i ispijenom pojavom sve je zabrinula

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene