Nakon teške bolesti:

Preminuo poznati hrvatski kantautor i novinar Ante Perković

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ante Perković preminuo je u dobi od svega 43 godine, nakon teške i kratke bolesti.

Hrvatski novinar, autor više publicističkih djela, rock kritičar, kantautor, radijski i kazališni umjetnik Ante Perković umro je u 44. godini nakon kratke i teške bolesti.

Pogledaj i ovo showbuzz Album u prodaji! Objavljen album Filipa Dizdara 'I dalje sanjam'!

Perković je glazbenu karijeru započeo u sastavu Djeca, a 2007. je objavio svoj prvi samostalni album "Svi me vole dok me ne upoznaju".

Aktivno je sudjelovao i u stvaraju kazališnih djela. Surađivao je s Borutom Šeparovićem na predstavama Montažstroja, a sudjelovao je i u izvedbama predstave "Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje". Posebno je bio ponosan na svoj rad na Trećem programu Hrvatskog radija, a predavao je novinarstvo u edukacijskom programu udruge Kurziv.

Pisao je povremeno za Jutarnji list, časopise Homo volans i Nomad, a vodio je i online dnevnik na internetskom portalu monitor.hr.

Napisao je knjigu o pjesmama Darka Rundeka, biografiju grupe Pips Chips & Videoclips "Dugi vikend u zemlji čudesa", dvije zbirke tekstova "Slijepi putnik", "365" te svojevrsni vodič kroz svoj rodni grad pod nazivom 'Volite li Zadar?'. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene