Tužna vijest

Preminula slavna srpska glumica koju pamtimo iz čak dva filma o Jamesu Bondu

Nadja Regin (Foto: Profimedia) Nadja Regin (Foto: Profimedia) Profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Nadja Regin (Foto: Profimedia) +0 Nadja Regin (Foto: Profimedia) Galerija

Nadja Regin preminula je u 88. godini života.

Srpska glumica Nadja Regin, poznata i kao jedna od Bondovih djevojaka, preminula je u 88. godini života. Vijest je objavljena na službenom profilu Jamesa Bonda na Twitteru, samo osam dana nakon vijesti o smrti glumice Tanie Mallet.

Pogledaj i ovo Pierce Brosnan kao James Bond - 7 Bond, James Bond Ovo su svi glumci koji su utjelovili najpoznatijeg filmskog agenta i velikog ljubavnika, tko je najbolje odradio tu ulogu?

"Jako nam je žao što vas moramo izvijestiti da je Nadja Regin preminula s 87 godina. Nadja se pojavila u dva filma o Jamesu Bondu, 'Iz Rusije s ljubavlju' i 'Goldfinger'. Naše su misli u ovim tužnim trenucima s njezinom obitelji i prijateljima", piše u objavi.

U filmu "Iz Rusije s ljubavlju" glumila je ljubavnicu britanskog špijuna Kerima Beya, a u "Goldfingeru" se našla u ulozi trbušne plesačice Bonite.

Jednom je prilikom priznala kako isprva uopće nije htjela prihvatiti uloge u filmovima o najpoznatijem svjetskom špijunu.

"Iskreno, na početku mi je bilo vrlo neugodno jer to su bile stvarno male uloge. Ali kada je britanska kraljica imala manju ulogu, pomislila sam, pa ako je film dobar za Njezino Veličanstvo, ne bi mi trebalo biti toliko neugodno", izjavila je u jednom intervjuu Nadja.

Uz filmove o Jamesu Bondu, Nadja je glumila i u filmovima "Danger Man", "The Avengers" i "The Saint and Dixon of Dock Green".

U posljednje se vrijeme pisanjem, a njezina novela "The Victims and the Fools" objavljena je pod njezinim punim imenom Nadja Poderegin. Napisala je i dječu priču "The Puppet Planet", a prije nego je preminula pisala je vlastite memoare.

Nadja Regin rođena je 2. prosinca 1931. godine u Nišu u Srbiji. Glumačku akademiju završila je u Beogradu, a uz to je diplomirala i filozofiju. 

Glumačku karijeru započela je kao studentica glumeći u jugoslavensko-njemačkim produkcijama, a kasnije u Velikoj Britaniji, Austriji i Novom Zelandu.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Zsa Zsa (FOTO: Josip Regovic/PIXSELL) Zsa Zsa (FOTO: Josip Regovic/PIXSELL) Zsa Zsa (FOTO: Josip Regovic/PIXSELL) +0 Zsa Zsa (FOTO: Josip Regovic/PIXSELL) Celebrity Ludo zaljubljena pjevačica izmjenjivala nježnosti s  bratom blizancem dečka Lane Jurčević  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene