Kazališna poslastica

Premijera nagrađivane predstave "Susret" u Studiju EXIT

Siniša Popović i Filip Križan (Foto: Luka Pešun) Siniša Popović i Filip Križan (Foto: Luka Pešun) Luka Pešun 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Siniša Popović i Filip Križan (Foto: Luka Pešun) +0 Siniša Popović i Filip Križan (Foto: Luka Pešun) Galerija

Predstava "Susret", prema tekstu i režiji Nine Mitrović, prva je ovosezonska premijera Studija EXIT.

Premijerne izvedbe održat će se 19. i 20. listopada 2018. s početkom u 19 sati. U glavnim ulogama su Siniša Popović i Filip Križan. Scenografiju i oblikovanje svjetla potpisuje Deni Šesnić, a glazbu i oblikovanje tona Damir Šimunović.

Pogledaj i ovo Ništa im neće bit "Ništa im neće bit" Kazalište Moruzgva s veseljem najavljuje svečanu 50. izvedbu predstave koja je na prvo gledanje osvojila srca publike

Prema riječima autorice i redateljice Nine Mitrović "Susret" je napeta psihološka drama o dva čovjeka suočena s prošlošću od koje više ne mogu pobjeći. Komad je to o ljubavi i mržnji, kajanju i žaljenju.

"Susret" je 2009. nagrađen nagradom za dramsko djelo Marin Držić. Izveden je 2013. u sklopu festivala novog pisma LabFest u Londonu, u koprodukciji Theatre 503 i Fat Git Theatre, u režiji Josha Rochea. Iste je godine imao premijeru u Slovenskom Narodnom Gledališču Nova Gorica u Sloveniji u režiji Primoža Beblera. Ovo je prvi put da će ga hrvatska publika imati prilike vidjeti na pozornici.

Nina Mitrović nagrađivana je dramska spisateljica. Autorica je brojnih drama koje uključuju "Komšiluk naglavačke" i "Kad se mi mrtvi pokoljemo", obje nagrađene Zlatnim smijehom za najbolji tekst na Danima satire 2003. i 2005.

Njezina su djela izvedena u nacionalnim kazalištima u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini te u teatrima u Austriji, Njemačkoj, Makedoniji, Finskoj, Slovačkoj i Češkoj. Drame su joj predstavljene na međunarodnim festivalima uključujući Internacionalni kazališni festival u Sibiu i Playwright’s Week u New Yorku.

Njezini su radovi prevedeni na deset jezika te objavljeni u međunarodnim antologijama i časopisima. Autorica je knjiga "Komšiluk naglavačke" i "Ovaj krevet je prekratak ili samo fragmenti" i "Drame".

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene