U Španjolskoj

Placido Domingo hospitaliziran!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Slavni operni tenor Placido Domingo hospitaliziran je u Španjolskoj – njegovi nastupi su za sada otkazani.

Placido Domingo jedan je od najslavnijih opernih pjevača i u 72. godini puni dvorane diljem svijeta, no sada će se neko vrijeme odmarati jer je hospitaliziran u bolnici u Madridu.

Pogledaj i ovo Mustafa Nadarević Ne zna kada će izaći Mustafa Nadarević dočekao 77. rođendan u bolnici: "Ne znam što bih više rekao o svom stanju"

Slavni tenor imao je krvni ugrušak u plućima kojega su liječnici sanirali, a Domingova glasnogovornica Nancy Seltzer poručio je kako je sada s njim sve u redu. 'Očekujemo da će se potpuno oporaviti, no morat će propustiti nekoliko nastupa ovaj mjesec', rekla je Nancy Seltzer nakon što je Placido završio u ponedjeljak u bolnici.

Njegov povratak na pozornicu ovisi o tome koliko će se brzo oporavljati i povratiti snagu. Domingo je već prije imao ozbiljnih zdravstvenih problema. 2010. završio je u bolnici na 45 dana nakon operacije kojom je uklonjen rak debelog crijeva. Na sreću, slavni tenor se brzo oporavio.

Placido Domingo jedan je od najpoznatijih tenora poznat po svom jedinstvenom, dramatičnom glasu s rasponom od više od četiri pune oktave. Sa 136 opernih uloga u svom repertoaru, Domingo je pjevao u više uloga nego ijedan drugi tenor u povijesti.

Također je slavan zbog svog prirodnog talenta za glumu, te svojega širokog glazbenog znanja. Jedan od njegovih najpoznatijih nastupa je onaj iz 1990. godine kada je s Lucianom Pavarottijem i Joséom Carrerasom održao koncert povodom otvorenja Svjetskog nogometnog prvenstva u Italiji. Nastupao je i u Zagrebu, a čast da bude s njim na pozornici imao je i pjevač Tony Cetinski.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene