Zaradili ovacije

Laibach stigao u Sjevernu Koreju - aranžman za koncert iznosi čak 1.650 eura!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Laibach je prvi strani band koji će nastupati u Sjevernoj Koreji i rasplesati Kim Jong-una

Članovi benda Laibach svojim su se obožavateljima javili na Twitter profilu.

Pogledaj i ovo showbuzz pomiču granice Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih bendova s ovih prostora stiže na zagrebačku pozornicu 8. srpnja

Slovenski avangardni bend Laibach dobio je u srijedu ovacije na prvom od dva planirana koncerta u Sjevernoj Koreji, javlja slovenski portal 24.ur

Bio je to prvi koncert zapadnjačkog benda u toj zatvorenoj komunističkoj državi.

Slovenski portal piše da su se sjevernokorejski cenzori u posljednji trenutak ipak upleli u nastup.

Tražili su da se sa 'setliste' izbace pjesme Koran, Eat Liver, The Final Countdown i Mount Paektu. Zatražene su i neke promjene u koreografiji te je zabranjen nastup sjevernokorejskom djevojačkom zboru.

Neovisno o tome, bend je dobio ovacije 1500 ljudi u gledalištu. Sjevernokorejsko državno rukovodstvo nije bilo u publici.

Drugi koncert će biti u četvrtak.

'Laibach turneja počinje danas', napisali su uz fotografiju iz Sjeverne Koreje.

Slovenski bend Laibach nastupit će u Sjevernoj Koreji 19. i 20. kolovoza, a ovom povijesnom nastupu će moći prisustvovati i manji broj stranih državljana. Aranžman za koncert će iznositi čak 1.650 eura.

Koncerti će se održati u prostoru Muzičkog konzervatorijuma Kim Won Gyun, a broj posjetitelja je ograničen na 1.000 osoba.

Laibach je mnogima poznat kao bend koji je radio 'mračne' obrade velikih hitova poput 'Life is Life', 'The Final Countdown', 'One Vision' i ' Let It Be'.

Oni koji ipak neće biti u prilici doći na koncert, neće ostati praznih ruku. Nastupi će biti snimani i objavljeni u dokumentarnom filmu koji bi se na tržištu trebao pojaviti 2016. Članovi benda objasnili su kako im je glavni cilj publici u Sjevernoj Koreji predstaviti svoju glazbu i zabavit ih, ali kažu kako se nadaju da će na njihove koncerte doći i stranci jer žele širiti bratstvo i razumjevanje između ljudi.

'U medijima se ova zemlja prikazuje kao najzatvorenija na svijetu, ali to u stvari nije tako', rekao je za BBC direktor benda Morten Traavik.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene