veliko finale

Nadmoćan trijumf Portugala na Eurosongu, Jacques na 13. mjestu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Potrugal je pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga! Unatoč moćnoj izvedbi Jacques se našao na 13. mjestu.

Portugal slavi! Karizmatičan glazbenik Salvador Sobral nadmoćno je odnio pobjedu na 62. Eurosongu s pjesmom "Amae Pelos Dois". Njegova netipična izvedba izazvala je posebnu pozornost i osvojila Europu. Naš Jacques Houdek unatoč moćnoj izvedbi našao se na 13. mjestu. Pjesmom "My Friend" oduševio je svoje kolege i regiju, a sve bolji uspjeh predviđao mu se i na kladionicamaPredviđanja se naposljetku nisu pokazala vjerodostojnima.

Pogledaj i ovo Vera Svoboda i Jacques Houdek Vijest je mnoge pogodila Naši poznati opraštaju se od Vere Svobode: ''Ovakvu ću vas pamtiti, pozdravite mi Kiću...''

Tijek večeri pratite u nastavku: 

Večer je otvorio predstavnik Izraela IMRI s pjesmom "I Feel Alive". Druga po redu bila je predstavnica Poljske Kasia Mos s pjesmom "Flashlight". Kasia dolazi iz glazbene obitelji, a osim glazbe velika ljubav su joj i životinje. 

Veselu energiju na scenu su donijeli predstavnici Bjelorusije Naviband. Nakon izvedbe pjesme "Story of my life" publiku su iznenadili poljupcem na pozornici i oduševili sve prisutne.

Predstavnik Austrije Nathan Trent izveo je pjesmu "Running On Air", a spektakularan nastup imala je i prestavnica Armenije Artsvik. Pjesmu "Fly with me" upotpunili su specijalni efekti. 

Ovacijama su ispraćene i tri sestre koje su predstavile Nizozemsku. Djevojke su nastupile pod imenom OG3NE i izvele pjesmu "Lights and Shadows".

Moldaviju je predstavio trojac Sunstroke Project s pjesmom "Hey Mama" i svojom izvedbom izazvali veliko veselje u dvorani u Kijevu.

Predstavnik Mađarske Josi Papai spojio je pop i tradicionalnu romsku glazbu i sjajno otpjevao pjesmu "Orgio.

Na scenu je stigao i najveći favorit ovogodišnjeg Eurosonga - predstavnik Italije Francesco Gabbani. 35-godišnji kantautor iz Toskane u finalu Eurosonga predstavio se pjesmom "Occidentali's karma". Riječ je skladbi koju je sam skladao i s kojom je u veljači ove godine pobijedio na poznatom festivalu talijanske glazbe u Sanremu.

Danska predstavnica Anja po pobjedu je jurišala s pjesmom "Where I Am". Izvanrednim vokalnim sposobnostima i vizualno atraktivnim nastupom publici je priuštila spektakl.

Portugal je predstavio Salvador Sobral s pjesmom "Amae Pelos Dois". Njegova netipična izvedba izazvala je posebnu pozornost. Portugal inače, prema procjenama kladionica, zauzima drugo mjesto na ovom natjecanju.

Nakon Portugala na scenu je stigla predstavnica Azerbejdžana. Dihaj je svoju zemlju predstavila pjesmom "Skeletons".

Jacques Houdek nastupio je u finalu 62. Eurosonga i svojom sjajnom izvedbom oduševio. Jacques je suvereno vladao pozornicom, a njegov "duet sa samim sobom" još se jednom pokazao kao pun pogodak. Odlično raspoložen Jacques nakon nastupa zahvalio se publici, a njegov nastup ispraćen je ovacijama. "Hvala vam puno moji prijatelji!", poručio je Jacques.

Australiju je predstavio Isaiah s pjesmom "Don't come Easy", a Grčku Demy s pjesmom "This is love". Simpatičan nastup imao je Manel Navarro koji brani boje Španjolske pjesmom "Do It For Your Lover".

Solidan nastup imao je i predstavnik Norveške JOWST. Pjesma "Grab The Moment" izazvala je oduševljenje publike.

U finale se izravno plasirala Lucie Jones, predstavnica Velike Britanije. Bivša natjecateljica britanskog X Factora predstavila se pjesmom "Never Give Up On You". Trenutno radi na West Endu, a osim glazbe velika je ljubiteljica i sporta.

Osim sjajnom pjesmom, predstavnici Cipra oduševili su i svojim plesnim umijećem. Cipar je predstavio Hovig s pjesmom "Gravity".

Jodlanje i rep u kombinaciji. Time su se publici predstavili predstavnici Rumunjske Ilinca i Alex Florea. Neobična pjesma "Yodel It" već na prvo slušanje ulazi u uho. Spajaju nespojivo i oduševljavaju.

Njemačku predstavlja Levina i "Perfect Life". Nakon enetgične izvedbe na scenu su stigli i domaćini - predstavnici Ukrajine. O. Torvald izveo je pjesmu "Time". Jedan su od najpopularnijih bendova u Ukrajini koji je osnovan 2015. godine.

Visoko mjesto na ljestvici predviđa se i Belgiji koju predstavlja Blanche s pjesmom City Light. Mladu glazbenicu, koja će uskoro navršiti 18 godina, mnogi zbog glazbenog izričaja uspoređuju s Lanom Del Rey.

Veliki favorit je i Švedska čije boje brani Robin Bengtsson i pjesma "I Can't Go". Nakon Švedske publici se predstavio bugarski predstavnik 17-godišnji Kristian Kosov koji je jedan od glavnih favorita za pobjedu. Pjesmi "Beautiful Mess" predviđa se visoko drugo mjesto.

U velikom finalu posljednja je nastupila Alma koja na ovogodišnjem Eurosongupredstavljala Francusku. Zgodna Alma izvela je "Requiem" i izazvala ovacije nakon, ali i tijekom svog nastupa.

Tijekom glasanja publiku je zabavljala Ruslana koja je pobjedu na Eurosognu odnijela 2004. godine pjesmom "Wild Dance" koja je postala pravi hit. Nešto kasnije na pozornicu je stigla i prošlogodišnja pobjednica Jamala.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene