Borila se kao lav

Emotivna objava Dina Rađe: ''Kad mi tada srce nije puklo, valjda neće nikada''

Dino Rađa (FOTO: Facebook) Dino Rađa (FOTO: Facebook) 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Dino Rađa (FOTO: Facebook) Dino Rađa (Foto: Facebook) Dino Rađa (Foto: Facebook) Dino Rađa (Foto: Facebook) +0 Dino Rađa (Foto: AFP) Galerija

Dino Rađa objavio je tekst posvećen svojoj pokojnoj majci.

Dino Rađa svakoga se dana sjeti svoje majke. Na jučerašnji dan, dan Svih Svetih, bivši košarkaš objavio je emotivnu poruku na koju je teško ostati ravnodušan.

Pogledaj i ovo In Magazin: Dino Rađa ''drugačije je sve...'' Dino Rađa iskreno o djetinjstvu: ''Moja generacija se kroz ulicu odgajala, danas se pola djece ne zna popeti na stablo''

Jedna je majka, a kažu da je povezanost majke i sina posebna. Čitajući Rađin post vrlo je lako za shvatiti da nikada nije prebolio majčin odlazak, a mi vam njegovu objavu prenosimo u cijelosti, autentičnu, napisanu dalmatinskim dijalektom.

''Na današnji dan se moran sitit moje stare majke. Dunja se zvala, mislin da nisan napisa zadnji put. Stari je Niko baj d vej. U neko doba ne znan ni sam kad i kako san ih počeja zvat stari i stara. Tako su ostali do dan danas pa rekoh eto da se zna.

Sa staron san ima odnos ka iz filma Žikina dinastija. Ljubi ga majka. Tako je ona mene zvala. Kad bi zva doma i slučajno se javija stari bilo bi samo; Evo ti mater. A kad slučajno ne bi nazva jedan dan ona bi zvala mene i pitala šta san ljut na mater. Kad se razbolila (rak naravno) okrenija san sve živo za pomoć joj i produžit život.

Vodija je u Rim, Atenu, Zagreb po bolnicama. Borila se ka lav pet godina i na kraju otišla na neko bolje misto odakle nas gleda i pazi. Taj zadnji dan nikad neću zaboravit. Stari i ja kod nje u sobi, a ona svjesna svega još lagano je imala snage za pričat nakon pete operacije. Zove nas doktor vani i kaže da je stara gotova i da neće 24 sata izdržat. Nama to nije tako izgledalo, ali čovik zna šta govori. Ulazimo nazad u sobu i ona onako na pola otvori oči i pita. Šta ste vi tamo s doktoron išli šapćat. Kad mi tada srce nije puklo valjda neće nikad. U sekundi se moraš sredit i nešto joj suvislo reć da ne primjeti. Kako ti kupus. Kaže ona meni da doveden sestru iz Splita. Isti dan doleti sestra i stara potira nas dva iz sobe. Sestri kaze. Gledaj, ispod druge desne police ormara imaš zalipljenih 100 maraka, ispod tapeta je knjižica od banke di imaš 100 dolara. U zahodu ispod lavandina je zlatni lančić šta je pradida ostavija.

Tako je ona njoj sve lipo objasnila. Onda je zvala nas i mene i sestru potirala u Split, a stari je osta još par dana dok nije umrla. Doživila je najveće moje uspjehe, dva unuka, jedino mi je žaj šta najmlađeg Niku nije dočekala. On bi bija baš po njenom guštu. Stara moja počivaj u miru, a nema dana da mi ne padneš na pamet'', stoji u objavi Dina Rađe.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene