odbijala plastične operacije

Zvali su ju ružnim pačetom, a ona je ljubila oca zgodnog premijera i problematičnog tenisača

Barbara Streisand (Foto: Profimedia) Barbara Streisand (Foto: Profimedia) Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Barbara Streisand (Foto: Profimedia) Barbara Streisand (Foto: Profimedia) +0 Barbra Streisand (Foto: Profimedia) Galerija

Barbra Streisand osvojila je dva Oscara, a njezini glazbeni albumi jedni su od najprodavanijih u povijesti.

Pjevačica i glumica Barbra Streisand dobitnica je dvaju Oscara, brojnih glazbenih nagrada i ima imovinu vrijednu 400 milijuna dolara, no njezin život nije bio nimalo bajan. 

Pogledaj i ovo showbuzz Sretan rođendan! Srušila rekorde i barijere: Karijeru počela s 13, danas nosi i medalju slobode!

Nekoliko mjeseci nakon njezina prvog rođendana 1943. umro joj je otac u 34. godini od komplikacija koje je uzrokovao epileptički napadaj. Sva briga o njoj i njezinu starijem bratu pala je na majku Dianu, koja je radila slabo plaćeni knjižničarski posao, zbog čega su se borili sa siromaštvom. 

Pjevačica je svojedobno objasnila kako se osjećala drugačije od druge djece i patila zbog očeve smrti. "Svima je otac dolazio s posla na kraju dana, moj nije", ispričala je. Njezina majka trudila se platiti sve račune i nahraniti djecu, no nije im posvećivala pažnju koja je Barbri nedostajala.

"Kada sam htjela ljubav od nje, ona bi mi dala hranu", rekla Streisand. Pjevačica je živjela u Brooklynu, a gledajući televiziju i odlazeći u kino, sanjarila je o glumačkoj karijeri. "Uvijek sam htjela biti netko, biti slavna. Znate, pobjeći iz Brooklyna", istaknula je Barbra. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A picture by the great #RichardAvedon. #TBT

A post shared by Barbra Streisand (@barbrastreisand) on

 

Pjevala je u susjedstvu dok se igrala s drugom djecom i uskoro je postala poznata po dobrom glasu. Na priredbi u osnovnoj školi oduševila je sve svojim nastupom, no nije svoju majku, koja ju je kritizirala. Uskoro je počela pjevati po svadbama i u ljetnim kampovima, ali na audiciju za ugovor s glazbenom kućom kada je imala devet godina odbili su ju.

Prvu glumačku priliku je dobila 1957. u predstavi "Playhouse" u New Yorku, a nakon toga je svakog tjedna pjevala u noćnom klubu prije komičarske točke. Pravu priliku ipak je dočekala 1968. kada je dobila glavnu ulogu u filmu "Smiješna djevojka", a godinu kasnije za nju je osvojila filmsku nagradu Oscar. Drugi zlatni kipić dobila je 1977. za najbolju originalnu pjesmu "Evergreen" u filmu "Zvijezda je rođena".

Tijekom svoje duge glazbene karijere Barbra je snimila čak 50 studijskih albuma. Osvojila je 10 glazbenih nagrada Grammy, pet Emmyja i posebne nagrade Tony. Pjevačica se udavala dvaput, a njezin prvi muž je bio glumac Elliot Gould, s kojim je dobila sina Jasona.

Barbra je 22 godine u braku s glumcem Jamesom Brolinom (79), a bila je u vezama s mnogim poznatim ličnostima. Jedan je od njih bivši kanadski premijer Pierre Trudeau, čiji je sin Jason trenutno na toj funkciji i ima veliku podršku žena diljem svijeta. Pjevačica je bila i s umirovljenim tenisačem Andreom Agassijem, a on je u svojoj biografiji napisao kako mu nije nimalo smetalo što je 20 godina starija od njega.

"Prigovori javnosti samo su dodavali začina našoj vezi. Činilo se kao da je naš odnos zabranjen i još jedan način mog buntovništva", istaknuo je.

Inače, pjevačica je promijenila svoje ime iz Barbara u Barbra rekavši kako ga je oduvijek mrzila, no nije ga htjela potpuno izmijeniti. Pjevačica je ostvarila rekordne prodaje svojih albuma i nalazi se na listi najprodavanijih glazbenika u povijesti sa zavidnom brojkom od 145 milijuna primjeraka.

Iako je mnogo njezinih kolegica pokleknulo plastičnoj kirurgiji, Straisand je ignorirala kritike na račun svog nosa godinama. Naime, javnost je žestoko komentirala njezin izgled i nazivala ju ružnim pačetom. "Kako mogu vjerovati doktorovu smislu za estetiku? Kako da znam da neće mi potpuno promijeniti izgled?" rekla je svojedobno Barbra.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene